Românii și-au schimbat preferițele. Carnea de ied câștigă timid teren în fața celei de miel: „Este mai sănătos”

Românii și-au schimbat preferițele. Carnea de ied câștigă timid teren în fața celei de miel: „Este mai sănătos”
Sursa Foto: Flickr.com

Românii care vor o schimbare în meniul de Paște au o alternativă serioasă pentru tradiționalul miel. Carnea de ied se pare că a devenit tot mai populară în ultimii ani şi mulţi o preferă la masa pascală, considerând-o o alternativă mai sănătoasă.

Alternativa cu care fermierii români dau lovitura de Paşte

Pe ultima sută de metrii, oamenii sunt în goana după sănătos, motiv pentru care preferă carnea de ied în farfuria de Paşte. Aceasta este mai slabă decât cea de miel şi mai bogată în proteine şi minerale. Mai mult decât atât, carnea e mai slabă caloric și are mai puțin colesterol.

„Au început oamenii să mai cumpere iezi pe lângă miei pentru că este mai sănătos. Nu are atâta colesterol şi cred că e un pic şi mai ieftin iedul. În ultimul timp, mulţi întreabă, că vor şi iezi”, a declarat fermierul Aron Şeandru, pentru observatornews.ro.

„Are un conţinut de proteine similar cu cel întâlnit în carnea de miel. Este bogat în minerale. De exemplu: fier, fosfor, potasiu, zinc şi vitamine, precum vitamina B12”, a mai transmis Cristina Cornoiu, medic.

Cât costă iedul în comparaţie cu mielul

Prețul unui ied la stână variază între 40 și 45 de lei, cu aproape 5-10 lei mai ieftin decât mielul. Cei care doresc să-l cumpere de viu, trebuie să plătească 20 de lei kilogramul.

Cu toate acestea, un kilogram de carne de miel pornește din start de la 45 de lei, iar în supermarketuri ajunge și la 60 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`