Românii nu mai vor să audă de Italia. Unde vor să emigreze: „De 30 de ani nu s-au mărit salariile!”

Românii nu mai vor să audă de Italia. Unde vor să emigreze: „De 30 de ani nu s-au mărit salariile!”
Foto simbol: Pixabay

Românii care căutau inițial oportunități de muncă și un nivel de trai mai bun în Italia își îndreaptă acum atenția către alte destinații din Europa de Vest. Motivul este clar: salariile din Italia nu mai satisfac nevoile. O tendință evidentă în rândul comunității românești este abandonarea Italiei în favoarea țărilor precum Germania, Olanda, Anglia, Danemarca sau Suedia, unde salariile medii sunt semnificativ mai înalte.

Românii nu mai vor să muncească în Italia

Românii, care odinioară căutau oportunități în Italia pentru o viață mai bună, par acum să-și îndrepte atenția către alte destinații. Indiferent de sectorul în care au activat anterior, precum construcții sau Horeca, acum preferă să exploreze șanse în alte țări. Motivația principală este dorința de a obține un venit mai consistent și de a asigura un trai îmbunătățit pentru ei și familiile lor, scrie Click.ro.

Oamenii care au lucrat în Italia resimt acum consecințele negative ale stagnării salariilor. Un participant la o discuție pe Facebook a subliniat această situație: „În Italia de 30 de ani nu s-au mărit salariile! Până și italienii pleacă în alte țări”.

Creșterea prețurilor în Italia au redus calitatea vieții

Acest lucru sugerează că inclusiv rezidenții locali simt impactul presiunii economice și optează să exploreze oportunități mai favorabile în afara granițelor țării.

Stagnarea salariilor și creșterea prețurilor în Italia au redus calitatea vieții pentru românii care au muncit aici, simțindu-se dezamăgiți de dificultățile tot mai mari în gestionarea cheltuielilor zilnice.

Plecarea dintr-o țară în care ai investit ani de muncă și viață nu e simplă, dar mulți români cred că e esențială pentru un viitor mai bun. Românii caută să obțină salarii mai mari și condiții de trai mai bune în țările vestice. Migrația forței de muncă românești reflectă o schimbare semnificativă în prioritățile comunității, care acum explorează oportunități mai promițătoare în afara Italiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)