Românii, mari amatori de cafea de specialitate. Cât costă o ceașcă în București

Românii, mari amatori de cafea de specialitate. Cât costă o ceașcă în București
Sursa foto: Freepik

Românii au devenit mari amatori de cafea, băutură care este sărbătorită astăzi, fiind Ziua Internațională a Cafelei.

Tipurile de cafea preferate de români

Secretul unei cafele bune este uleiul volatil care îi conferă aromă băuturii. Cele mai populare sunt cappuccino, flat white și latte, iar românii obișnuiesc să bea până la 3 cafele pe zi. În timp ce unii o bea în primele ore ale dimineții, alții o pot savura chiar și înainte de somn, conform observatornews.

Dar, unii preferă să cumpere cafeaua gata preparată, iar industria cafelelor de tip „To go” a devenit din ce în ce mai profitabilă. Astfel, românii au gustat ce înseamnă cafeaua de specialitate.

„Să găseşti o cafea cât mai interesantă, o cafea care are origini clare. Cafeaua de specialitate e mai diferită de cafeaua comercială, dar cafeaua fiind un fruct, ideal ar fi să o consumăm cât mai proaspăt, şi să fie din lotul anului respectiv, să fie prăjită cât mai recent”, spune un barist.

Cât costă o cafea

În România, prețul mediu al unei cesti de cafea este de 9,4 lei, dar în București, prețul este puțin mai mare.

Cafeaua are o serie de beneficii, dacă este consumată în cantitatea potrivită. Ea poate crește capacitatea de concentrare și ajută la susținerea imunității, având avantaje chiar și în curele de slăbire. Sunt studii recente care arată că băutorii de cafea trăiesc mai mult și au o inimă mai sănătoasă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`