România vinde cea mai scumpă apă îmbuteliată din Europa. O sticlă ajunge și la 15 lei

România vinde cea mai scumpă apă îmbuteliată din Europa. O sticlă ajunge și la 15 lei
Foto: Pixabey

România vinde cea mai scumpă apă îmbuteliată din Europa. Și în Grecia, Spania sau Italia se găsește apă mai ieftină decât la noi.

Cât costă apa în România

La un magazin de cartier din Sectorul 3 al Capitalei, o sticlă de apă de 0,5 litri costă 3,5 lei, la o benzinărie se găsește la prețul de 5,50 de lei, iar în aeroport apa ajunge să fie de cinci ori mai scumpă, adică 15.50, conform Digi24.

În Spania, pentru că este foarte cald, oamenii au dreptul la apă potabilă. Sunt fântâni peste tot, în orașele, satele turistice și oricine își poate umple sticla cu apă. La supermarket, o sticlă de apă costă 40 de cenți, la terasă este 1,2 euro, iar la aeroport 1,5 euro.

Diferență mare față de alte țări europene

În Italia, o sticlă de apă la 0,5 litri costă 20 de cenți în supermarketuri, iar la restaurante sau baruri costă 1 euro. În Grecia, apa se vinde puțin mai scump, în supermarketuri costă 80 de cenți.

Cât despre prețurile din aeroport, în Corfu, o apă la 0,5 litri costă 60 de cenți, o pizza întreagă este 6,5 euro și o cafea este 1,5 euro.

„România este o țara cu munte, are izvoare, față de Grecia care este o țară aridă, deci se presupune că procurarea de apă este mult mai facilă la noi. Nu văd niciun motiv pentru care în România „cererea” de apă să fie mai mare și astfel să avem aceste prețuri nejustificate; din contră, consider că grecii ar fi mai îndreptățiți să aibă prețuri mai mari, având în vedere că turismul lor este infinit peste al nostru”, a scris un român pe Reedit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`