România va dona Republicii Moldova 20.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 (VIDEO)

România va dona Republicii Moldova 20.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, o Ordonanță de Urgență care prevede acordarea unui sprijin Republicii Moldova în contextul pandemiei de coronavirus, sprijin ce constă în trimiterea în țara vecină a unor doze de vaccin anti-COVID-19. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, care a precizat că este vorba, deocamdată, de o primă tranșă de 20.000 de doze de vaccin.

Guvernul a aprobat o OUG cu privire la o donație de doze de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova

”În ședința de Guvern de astăzi au fost mai multe Hotărâri și câteva Ordonanțe. Cea mai importantă este Ordonanța de Urgență prin care am reglementat ajutorul pe care îl vom da imediat Republicii Moldova, constând în 20.000 de doze de vaccinuri. Este o donație pe care o vom face. Este prima tranșă din cele 200.000 de doze pe care le trimitem în Republica Moldova. Astăzi a fost aprobată Ordonanța de Urgență. După ce o să fie publicată OUG, va fi nevoie de o Hotărâre de Guvern pe care o vom lua, dacă este nevoie, într-o ședință online, pentru a ne asigura că aceste doze ajung în Republica Moldova cât mai rapid”, a declarat Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În urmă cu câteva zile, ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, aflat într-o vizită la Chișinău, declara că autoritățile de la București fac toate eforturile pentru ca donația de vaccinuri anti-COVID-19 către Republica Moldova să fie inițiată cât mai curând.

„Pe partea donației din partea României, aici problema e cu producătorii, pentru că e nevoie de un acord special al producătorilor așa încât România să poată să facă această donație. Discutăm cu cel puțin 3 producători, dar până la moment încă nu au fost confirmate toate actele din partea lor, așa încât România să poată să aducă fizic vaccinul în Republica Moldova. Deci problema nu este la Chișinău, nu este la București, dar la producători”,declara atunci Bogdan Aurescu.

Sprijin umanitar în valoare de 2,3 milioane de euro pentru Republica Moldova

De altfel vizita șefului diplomației române la Chișinău a avut loc tot în contextul acordării unui sprijin umanitar pentru vecinii de peste Prut, constând în echipamente medicale și de protecție în valoare de 2,3 milioane de euro pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

„Suntem recunoscători României pentru acest ajutor gratuit în valoare de peste două milioane de euro, ajutor umanitar care va ajunge în spitalele noastre, pentru medici, lucrători medicali și pentru pacienți. Îi mulțumesc României în numele meu și în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova pentru sprijinul constant, pentru asistența în lupta cu pandemia, pentru susținerea intereselor țării noastre la nivelul Uniunii Europene. Îi mulțumesc României că ne este alături. În aceste vremuri grele pentru toate țările lumii, să oferi ajutor altei țări este o dovadă clară de prietenie și solidaritate. Cu ajutorul României, cu ajutorul Uniunii Europene, vom reuși să combatem acest virus.Republica Moldovanu este singură. Țara noastră are mulți prieteni și mă bucur să putem consolida aceste parteneriate în beneficiul cetățenilor noștri”,a transmis atunci președintele Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`