România urmează să primească 60 de milioane de euro din partea UE ca să modernizeze infrastructura feroviară și să construiască un pod peste Prut

România urmează să primească 60 de milioane de euro din partea UE ca să modernizeze infrastructura feroviară și să construiască un pod peste Prut
Foto: Pixabay

Uniunea Europeană o să susțină cu 616 milioane de euro un număr de 35 de proiecte ce vor contribui la investirea în infrastructuri cheie folosite în scop civil şi militar.

Infrastructura feroviară din Portul Constanţa şi construirea podului peste Prut de la Ungheni sunt două dintre proiectele finanțate, relatează Agerpres.

Îmbunătățirea infrastructurii

Lista de proiecte a fost selectată în cadrul celei de-a doua cereri de propuneri incluse în Pachetul de Mobilitate Militară.

„Rezultatele celei de-a doua runde de cereri de propuneri reflectă nevoia ca statele membre să îmbunătăţească utilizarea în scop dual a sistemului de transport. A fost o rundă extrem de competitivă cu proiecte câştigătoare din 17 ţări. Sunt încântată că unele proiecte din Germania, România şi Polonia rezolvă în mod direct îmbunătăţirea infrastructurii de-a lungul liniilor de solidaritate” către Ucraina, a explicat comisarul european pentru Transport, Adina-Ioana Vălean, potrivit digi24.ro.

Infrastructura feroviară din Portul Constanţa, etapa 1 Valu lui Traian, o să aibă parte de o finanţare din partea UE în valoare de 43,5 milioane de euro, iar proiectarea şi construirea podului peste Prut de la Ungheni o să primească o finanţare de 16,4 milioane de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`