România trimite ajutoare în Fâșia Gaza. Ce conține lista pregătită de Departamentul pentru Situații de Urgență

România trimite ajutoare în Fâșia Gaza. Ce conține lista pregătită de Departamentul pentru Situații de Urgență
Sursa foto: Facebook / Raed Arafat

România furnizează provizii alimentare și asistență umanitară pentru a ajuta populația civilă din Fâșia Gaza.

Ce ajutoare trimite România în Fâșia Gaza

DSU anunță că având în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Fâșia Gaza, statul român a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate”.

La propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, premierul României, Marcel Ciolacu, a convocat joi ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care s-a desfășurat într-un format hibrid. Participanții au decis să ofere asistență umanitară populației din Gaza.

Alimentele și articolele de cazarmament transportate aerian

„Prin hotărârea nou adoptată se acordă asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru populația civilă afectată din Fâșia Gaza, ce constă în produse alimentare și articole de cazarmament, puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale”, a comunicat DSU, potrivit Observator News.

În acest sens, România se angajează să trimită mai mult de 230 de tone de ajutoare constând în conserve, orez, zahăr, ulei, făină, precum și paturi, saltele, corturi și alte articole esențiale, inclusiv provizii de apă. Transportul acestor bunuri va fi efectuat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, prin intermediul transportului aerian.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`