România termină grupa pe locul 1, după 1-1 cu Slovacia. Tricolorii, susținuți zgomotos de fani. Niță, genial. Răzvan Marin a dat golul care ne duce în optimile Euro 2024

Sursa foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin

Slovacia – România, ultimul meci al „Tricolorilor” în Grupa E la Euro 2024, a început la ora 19:00, la Frankfurt. Partida a fost decisivă pentru calificarea în optimile Campionatului European de Fotbal.

Imnul României s-a auzit puternic pe stadionul din Frankfurt

De Ziua Drapelului Național, în România, la Frankfurt peste 35.000 de fani ”Tricolori” au cântat ”Deșteaptă-te, Române!” și ”România, România!”.

După ce Slovacia a dat primul gol, golul egalizator al României a pornit de la Ianis Hagi și a fost înscris din penalty de Răzvan Marin.
Rațiu a fost neglijent, i-a lăsat unghiul deschis lui Lukas Haraslin dar Niță a reușit să scoată șutul slovacului. Niță mai rezolvase o fază complicată, boxând o minge respinsă greșit de Drăgușin.

Spre finalul meciului slovacii au început să preseze, lor nu le convine neapărat locul 3. Dar România a rezistat, deși ambele echipe resimt oboseala și nu mai vor să-și asume riscuri prea mari.

În ultimul sfert de oră gazonul ud a afectat destul de mult meciul. Jucătorii nu s-au mai complicat. Cu scorul Ucraina – Belgia 0-0, România a terminat grupa pe locul 1.

Nu se știe încă dacă România va juca în optimi împotriva Sloveniei sau a Olandei. Abia după meciurile care încep astăzi, de la ora 22, se va ști clar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`