România, sub COD ROȘU: Un județ a fost închis, iar câteva sute de oameni au rămas izolați, fără energie electrică

România, sub COD ROȘU: Un județ a fost închis, iar câteva sute de oameni au rămas izolați, fără energie electrică

Autorităţile din Buzău anunţă că toate drumurile naţionale care tranzitează judeţul se închid începând cu ora 22.00, atunci când întreg judeţul intră sub avertizare cod roşu de viscol cu vizibilitate redusă. Excepţie fac maşinile de intervenţie, transmite stiripesurse.ro.

„În atenţia buzoienilor şi în special a conducătorilor auto! Având în vedere evoluţia fenomenelor meteorologice, s-a luat hotărârea ca, începând cu ora 22:00, să se închidă circulaţia pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul Buzău, cu excepţia autospecialelor de intervenţie ale ISU, IPJ, IJJ, MApN, SAJ, ELECTRICA.”, anunţă purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisia Irima.

În judeţul Buzău, pompierii intervin miercuri seară la zeci de intervenţii cauzate de viscolul puternic.

La această oră, sunt 27 de comune din întreg judeţul nealimentate cu curent electric, fiind afectate mii de familii. Din cauza viscolului puternic, situaţia este însă într-o continua schimbare.

Circulaţia rutieră pe toate drumurile naţionale din judeţele Brăila şi Tulcea se va închide miercuri, de la ora 22:00, din cauza avertizărilor Cod roşu de viscol emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

„Având în vedere fenomenele meteorologice deosebite din zonele aflate sub cod roşu de vreme rea s-a luat decizia închiderii circulaţiei rutiere pe toate drumurile naţionale din judeţele Brăila şi Tulcea, începând cu ora 22:00″, precizează un comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Opt localităţi din judeţ au rămas fără curent miercuri seara din cauza vântului puternic, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, col. Ştefan Stoian.

„Sunt fără energie electrică localităţile Galbenu, Drogu, Pântecani, Zamfireşti, Jirlău, Tufeşti, Vişani şi Plăşoiu. Pentru remedierea situaţiilor, în teren intervin opt echipe ale Electrica”, a declarat col. Stoian.

Tot de la vântul puternic, un copac a căzut pe o şosea din oraşul Ianca, iar o echipă a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit şi a degajat carosabilul.

Drumurile naţionale unde circulaţia va fi închisă, începând cu ora 22:00, sunt: DN 21, DN 2B, DN 23, DN 22 şi DN 22B din judeţul Brăila şi DN 22, DN 22A, DN 22D, DN 22E, DN 22F, DN 22H din judeţul Tulcea.

Potrivit sursei citate, Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri sunt mobilizate pentru Cod roşu şi toate utilajele sunt pregătite pentru a acţiona acolo unde este cazul, iar Dispeceratele CNAIR SA vor funcţiona la capacitate maximă.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, două avertizări Cod roşu de viscol, valabile din această seară şi până joi dimineaţa în opt judeţe, şi alte avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de ninsori viscolite ce vizează mare parte din ţară.

Drumuri naționale din Ardeal, Dobrogea și Moldova sunt închise circulației, miercuri seara, pe tronsoane unde au căzut copaci smulși de vânt sau unde mașinile nu pot înainta din cauza viscolului. Pe autostrăzile A1 și A2 se circulă în condiții de iarnă, iar porturile au fost închise.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`