România, sub avertizare de furtună: Ploi abundente, grindină și vijelii

România, sub avertizare de furtună: Ploi abundente, grindină și vijelii

Meteorologii au emis o avertizare de furtună pentru săptămâna următoare.  Începând de duminică seară, România va fi lovită de ciclonul care a provocat deja inundații severe în Franța, Belgia, Germania și Olanda. Luni sunt prognozate ploi slabe în sud-vest și mai puternice în zonele montane, cu cantități mari de apă, grindină și vijelii, în special în jumătatea de vest a țării, potrivit antena3.ro.

Fenomenele meteo extreme vor afecta întreaga țară

Meteorologii anunță că instabilitatea atmosferică va deveni generalizată la mijlocul săptămânii, începând de marți după-amiază și până joi, când se așteaptă ploi în aproape toată țara, mai frecvente și mai abundente în jumătatea de vest. În această perioadă, cantitățile de precipitații vor depăși 20-30 l/metru pătrat, cu posibilitatea de căderi de grindină și vijelii.

De marți după-amiază până joi sunt prognozate fenomene mai severe, ploi torențiale, căderi de grindină și vijelii. Temperaturile vor crește treptat, ajungând la 27-28 de grade Celsius, ceea ce va crește potențialul de severitate al furtunilor. Ciclonul își va intensifica efectele meteorologice.

Spre sfârșitul săptămânii, de vineri până duminică, vremea se va ameliora, devenind mai frumoasă în zonele joase, cu ploi doar la deal și la munte, și temperaturi în creștere, apropiindu-se de 30 de grade Celsius în anumite regiuni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`