România, sub atenționare meteorologică de caniculă. Au fost emise avertizări de cod galben și portocaliu

România, sub atenționare meteorologică de caniculă. Au fost emise avertizări de cod galben și portocaliu
Foto: Pixabey

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de caniculă pe întreg teritoriul României, respectiv cod portocaliu și cod galben.

Cod portocaliu în București și 7 județe

Codul Portocaliu de caniculă este valabil în București și în alte 7 județe. Acest avertisment are în vedere intensificarea valului canicular și a disconfortului termic accentuat. Intervalul de valabilitate a acestui cod este stabilit pentru data de 21 august, potrivit meteoromania.ro.

Zonele afectate de codul portocaliu sunt județele: Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov, precum și municipiul București. În aceste regiuni, temperaturile maxime vor atinge niveluri extrem de ridicate, cuprinse între 38 și 39°C. Mai mult decât atât, disconfortul termic va atinge cote accentuate, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Cod Galben în restul țării

Codul galben de caniculă este în vigoare în intervalul 20 și 21 august și avertizează asupra valului de căldură și a disconfortului termic ridicat. În regiunile de câmpie, dar și local în cele de deal și podiș, canicula va fi resimțită mai intens.

Conform avertismentului, temperaturile maxime în această perioadă se vor situa în general între 33 și 37 °C, în timp ce minimele vor oscila între 17 și 24 °C. Disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`