România și Turcia au semnat un acord în domeniul militar / Ce prevede acesta: „Unul dintre cei mai importanți parteneri”

România și Turcia au semnat un acord în domeniul militar / Ce prevede acesta: „Unul dintre cei mai importanți parteneri”
Foto: Inquam Photos / Sabin Cârstoveanu

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a semnat la Ankara împreună cu omologul său, Yașar Güler, un acord-cadru în domeniul militar. Ce vizează acest acord.

Ce vizează acordul semnat dintre Angel Tîlvăr și Yașar Güler

„Acordul reflectă dorința celor două părți de actualizare a cadrului juridic al cooperării, care va permite extinderea și aprofundarea relațiilor în domeniul apărării, având în vedere dinamica în creștere a activităților bilaterale și schimbările recente din mediul de securitate”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Potrivit ministrului Angel Tîlvăr, Turcia este unul dintre cei mai importanți parteneri strategici ai României, „mai ales în contextul împlinirii a 100 de ani de relații militare și diplomatice între țările noastre”.

În programul vizitei ministrului român al Apărării Naționale a fost inclusă și o convorbire oficială, vizitarea Agenției pentru Industria de Apărare şi a unor facilităţi din domeniu, dar și  depunerea unei coroane de flori din partea delegației române la Mausoleul Anıtkabir, loc în care se odihnește Mustafa Keman Ataürk

Urmăriți B1TV.ro și pe
`