România și alți aliați europeni, acord pentru a cumpăra până la 1.000 de rachete Patriot

România și alți aliați europeni, acord pentru a cumpăra până la 1.000 de rachete Patriot
Sistem de rachete Patriot. Foto simbol: Hepta.ro / DPA Images / Christophe Gateau

NATO a anunțat că structura sa de achizții va sprijini un grup de țări aliate, printre care România, Germania, Spania și Țările de Jos, cu un contract care prevede cumpărarea a până la 1.000 de rachete de apărare antiaeriană Patriot, relatează Reuters.

Acord pentru a cumpăra până la 1.000 de rachete Patriot

COMLOG, un joint venture între Raytheon și MBDA, a obținut un contract de cumpărare și producție, conform anunțului făcut de NATO, care a precizat că producția europeană de rachete va fi extinsă.

„Achiziția multinațională consolidată, în spiritul Inițiativei Europene Sky Shield (ESSI), oferă economii de amploare și sprijină extinderea capacității de producție pentru rachete GEM-T noi pentru a satisface cererea în creștere”, au declarat reprezentanții NATO.

Oficiali ai Armatei Române declarau în toamnă că România are nevoie de 27 de sisteme de tip SHORAD/VSHORAD pentru a completa sistemele cu rază lungă de acțiune Patriot, potrivit Economica.net.

În 2024, Armata Română va dispune de buget de peste 20 de miliarde de euro, o premieră istorică, iar cea mai mare parte a fondurilor sunt destinate achizițiilor de tehnică militară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`