România riscă să piardă finanțarea europeană din cauza întârzierii livrării celor 13 trenuri de metrou pentru Magistrala 5 / Fost secretar de stat: „La Ministerul Transporturilor e un sat fără câini” (VIDEO)

România riscă să piardă finanțarea europeană din cauza întârzierii livrării celor 13 trenuri de metrou pentru Magistrala 5 / Fost secretar de stat: La Ministerul Transporturilor e un sat fără câini (VIDEO)
Foto: Facebook / Metrorex

România riscă să piardă finanțarea din fondurile europene din cauza întârzierii livrării celor 13 trenuri de metrou pentru Magistrala 5 de către compania Alstom, a explicat pentru emisiunea „Drumurile noastre” Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor:

„Contractul de livrare a fost semnat la finalul lui 2020 și după un an jumate, adică anul trecut, ar fi trebuit să vină primul tren și după doi ani jumate să vină toate cele 13. Nu doar că nu au venit, nu a venit niciunul. Peste termenul din contract au mai trecut încă patru luni și în continure nu e niciun tren livrat. E riscul de a pierde bani europeni.

Acest proiect de livrare de trenuri pentru M5 este finanțat din fonduri europene, 100 de milioane de euro este valoarea contractului și la finalul acestui an se termină POIM 2013-2020 cu extensie până în 2023 și pe de altă parte e o problemă faptul că Metrorex trebuie să mute garnituri de pe alte magistrale pe M5  pentru a  suplini lipsa acestor 13 garnituri.

Asta însemnă servicii mai proaste pentru călători la orele de vârf, aglomerație în stațiile cele mai aglomerate. Din păcate, e impresia că la Ministerul Transporturilor e așa un sat fără câini. După dublul perioadei contractuale noi discutăm și cumva se roagă de acel operator să aducă primul tren, merg în Brazilia…dar încă nu am văzut nimic curajos. Nicio decizie de sancționare contractuale până la acest moment nu s-a întâmplat”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`