România, reprezentată la concursul mondial de robotică din Maroc de 10 elevi din Râmnicu Vâlcea

România, reprezentată la concursul mondial de robotică din Maroc de 10 elevi din Râmnicu Vâlcea
Sursa foto: Facebook / Infinitronics Cnmb

O echipă formată din 10 liceeni de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnic va reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică de la Marakesh, Maroc, în perioada 16-22 mai.

Infinitronics, una dintre cele trei echipe de robotică ale Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea, a fost înființată acum trei ani.

România va fi reprezentată de Infinitronics la Marakesh, Maroc

Echipa s-a calificat pentru prima dată la etapa internațională a competiției „First Lego League Challenge”, după ce a obținut locul al doilea la etapa națională.

Liceenii au lăsat o impresie bună la toate probleme competiției, valori fundamentale, robotică şi soluţii inovatoare, dar cel mai bine au excelat pe partea de inovare.

„Ne-am calificat la naţională datorită proiectului de inovare, un concept de casă care se vrea a fi independentă din punct de vedere termic şi energetic, cu mai multe elemente. Am avut locul I la etapa regională şi, mai departe, la etapa naţională am crescut, pentru că premiile de campioni şi vicecampioni se dau acelor echipe care întrunesc excelenţă la toate probele, nu doar la una singură. Ei au funcţionat foarte bine ca o echipă şi s-a văzut acest lucru la valorile fundamentale. Au avut rezultate bune şi la proba de robotică.

Punctajul nu a fost neapărat extraordinar, adică nu a fost maxim, dar s-a văzut că s-au bucurat de fiecare dată, pentru că, până la urmă, despre asta este vorba: să se bucure şi să lucreze împreună”, a spus Antonia Haller, coordonatoarea echipei, profesor de informatică, potrivit Agerpres.

În contextul creșterii prețurilor la electricitate și gaze, liceenii au venit cu ideea realizării unei case independente energetic. În cadrul proiectului, aceștia au venit cu soluții inovative în special pe partea de stocare a energiei.

Pe partea de robotică, liceenii nu s-au lăsat mai prejos și vor să îmbunătățească robotul lor realizat din piese lego. La Marakesh, ei vor să obțină un punctaj cât mai mare.

Cei 10 liceeni vor avea deplasarea asigurată din punct de vedere financiar, întrucât Primăria Râmnicului dar și Consiliul Județean Vâlcea au alocat 60.000 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`