România, promovată pe Broadway. Mici și muzică populară românească în inima New York-ului (VIDEO)

România, promovată pe Broadway. Mici și muzică populară românească în inima New York-ului (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

În acest weekend, americanii vor avea ocazia să mănânce mici și să asculte muzică populară românească chiar în inima New York-ului, pe Broadway.

The Romania Day on Braodway, cel mai vechi festival românesc din SUA

Mai exact, în acest weekend este sărbătorit cel mai vechi festival românesc din Statele Unite, The Romania Day on Broadway, unde oamenii vor putea să mănânce mici, să asculte muzică populară și să danseze hore și sârbe românești.

„Doar 3 zile până la The Romania Day on Broadway cel mai vechi Festival românesc din Statele Unite, un eveniment extraordinar, menit să ofere o perspectivă captivantă asupra culturii și valorilor românești chiar în inima New York-ului”, potrivit unui anunț făcut pe Facebook de Ambasada României în SUA.

Unde este locația exactă a evenimentului

Astfel, duminică, 16 iunie, „va fi o zi de muzică, dans, mâncare și suveniruri, o ocazie de neratat de a învăța mai multe despre modul românesc de a te bucura de viață și de a gusta glorioasa bucătărie românească”.

„Amplasat pe fundalul renumitului Canion al Eroilor de pe Broadway’s Financial District, participanții se pot răsfăța cu o tapiserie unică și vibrantă de muzică, delicii culinare și folclor, creând o celebrare de neuitat și remarcabilă a patrimoniului românesc.

Ambasada României în SUA este încântată să sprijine una dintre cele mai vechi festivități comunitare din Statele Unite, Ziua României pe Broadway”, mai este menționat pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`