România pierde încă un pacient infectat cu coronavirus și ajunge la un bilanț total de 1.354 de decese legate de COVID-19

România pierde încă un pacient infectat cu coronavirus și ajunge la un bilanț total de 1.354 de decese legate de COVID-19
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM

UPDATE, 9 iunie, ora 18.40 // Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, că încă un pacient infectat cu noul coronavirus a pierdut lupta cu viața. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani din județul Dâmbovița. Astfel, bilanțul deceselor cauzate de covid-19 ajunge la 1.354.

1.354 de români au decedat din cauza Covid-19

Autoritățile române au anunțat deceseul cu numărul 1.354, cauzat de Covid-19. este vorba despre un bărbat de 68 de ani din Dâmbovița. Acesta a fost confirmat cu vicurusul chinez în data de 9 iunie, zi în care a și decedat. Bărbatul suferea de multiple comorbidități precumTBC, fibrilație atrială, diabet zaharat tip II și obezitate.

………..

UPDATE, 9 iunie, ora 17 // Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, că alți opt pacienți infectați cu noul coronavirus au murit la nivel național, astfel că bilanțul deceselor înregistrate în rândul pacienților confirmați cu COVID-19 din România a ajuns la un total de 1.353. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, ultimele victime anunțate de autorități proveneau din Capitală, respectiv din județele Suceava, Botoșani, Sălaj, Iași, Neamț și Ialomița, având vârste cuprinse între 47 și 80 de ani.

România, 1.353 de decese legate de COVID-19. Alți 8 pacienți cu coronavirus au murit

Decesul 1.346 se referă la un bărbat de 69 de ani, din județul Suceava, care a fost confirmat cu COVID-19 în 31 mai și a murit în 8 iunie. Comorbiditati: HTA, Diabet zaharat insulinodependent.

Decesul 1.347 este cel al unei femei de 80 de ani, din județul Suceava. A fost depistată cu boala infecțioasă provocată de noul coronavirus în 7 iunie, iar decesul a fost înregistrat o zi mai târziu, în 8 iunie.Comorbiditati: obezitate, HTA, Cardiopatie Ischemica Cronica, Dementa, Poliartroza, AVC.

Decesul 1.348 implică un bărbat de 78 de ani, din județul Botoșani, care a fost diagnosticat cu infecție cu SARS-CoV-2 în 15 mai. Decesul s-a produs în 8 iunie. Comorbiditati: Pacient dializat, Diabet Zaharat tip II, Insuficienta cardiac cronica.

O femeie de 74 de ani, din București, a devenit victima 1.349 din România. Depistată cu COVID-19 în 31 mai, ea a murit în 9 iunie.Comorbiditati: Neoplasm pulmonar stang, cu determinari secundare osoase, Trombembolism pulmonar bilateral, Pleurezie bilaterala, Insuficienta mitrala si tricuspidiana medie.

Victima 1.350 este o femeie de 47 de ani, din județul Sălaj, care a fost confirmată cu COVID-19 în 6 iunie și a murit în 9 iunie.Comorbiditati: Bronhopneumonie, obezitate.

Decesul 1.351 este al unui bărbat de 76 de ani, din județul Iași, care a fost confirmat cu COVID-19 în 27 mai și a murit în 9 iunie. Comorbiditati: HTA, Insuficienta cardiaca cronica cls. II NYHA, Cardiopatie Ischemica cronica, Cardiomiopatie dilatativa, obezitate grad I

Decesul 1.352 vizează o femeie de 60 de ani, din județul Neamț. Ea a fost confirmată cu boala infecțioasă apărută la Wuhan în 8 iunie și a murit în aceeași zi.Comorbiditati: Carcinom neuroendocrin cu celula mare vezicula biliara std. IV, metastaze multiple abdominale si mediastinale, Insuficienta respiratorie cronica acutizata, Pleurezie dreapta, Diabet zaharat tip II.

Decesul 1.353 este al unui bărbat de 73 de ani, din județul Ialomița. A fost confirmat cu COVID-19 în 9 iunie, zi în care a fost înregistrat și decesul.Comorbiditati: Boala cardiovasculara, Reflux gastroesofagian

UPDATE, 9 iunie, ora 10.00 //Autoritățile au anunțat, marți dimineață, decesul a încă doi români infectați cu coronavirus.Este vorba despre un bărbat de 58 de ani din Bistrița Năsăud și o femeie de 71 de ani din Vâlcea.

Bărbatul, care suferea de obezitate, a fost confirmat pe 5 iunie și a murit pe 8. Femeia a fost confirmată pe 8 iunie, la două zile de la deces. Aceasta suferea de „boală cardiovasculară, etilism cronic”.

ȘTIRE INIȚIALĂ //Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți dimineață, decesul a încă patru români infectați cu coronavirus. Este vorba despre pacienți cu vârste între 37 și 90 de ani din București, Buzău, Ilfov și Brașov. Bilanțul total al epidemiei ajunge, astfel, la 1.343 de victime.De la izbucnirea crizei, în țara noastră au fost depistate pozitiv 20.604 de persoane, din care 14.826 s-au vindecat deja. Peste 506.000 teste s-au făcut la nivel național.

Ultimele victime ale COVID-19 sunt din București, Buzău, Ilfov și Brașov. Bilanțul total al deceselor – 1.343

În Capitală a decedat, pe 8 iunie, un bărbat în vârstă de 68 de ani, care a fost depistat pozitiv încă din 6 aprilie. „Comorbidități: sarcom pleomorf nediferentiat, infecție cu Pseudomonas, E. Coli, Candida, anemie”. Grupul de Comunicare Strategică precizează că acest pacient a avut 10 teste pozitive, ultimul pe 25 mai, cu modificări CT pulmonare.

Cea mai tânără victimă este un bărbat de 37 de ani, din județul Buzău. Acesta a fost confirmat pe 26 mai și a murit pe 8 iunie. Suferea de ciroză hepatică.

În Ilfov a murit, tot pe 8 iunie, un bărbat în vârstă de 80 de ani, depistat pozitiv pe 3 iunie. „Comorbidități: diabet zaharat tip II, HTA esențială, insuficiență cardiacă congestivă, Alzheimer, angină instabilă”.

Ultima victimă raportată de autorități este un bărbat în vârstă de 90 de ani, din județul Brașov. Acesta a fost depistat pozitiv cu coronavirus pe 7 iunie, la o zi după deces. „Comorbidități: Insuficiență cardiacă, fibrilație atrială, cancer de prostată”.

Cele mai recente date privind evoluția epidemiei de coronavirus în România – Infectări, vindecări, decese

Ultimele date privind criza COVID-19 în țara noastră indică un număr total de 20.604 de oameni testați pozitiv, din care 14.826 s-au vindecat deja, 146 sunt internați la Terapie Intensivă și 1.343 au murit.

Cele mai multe cazuri de COVID-19 au fost întregistrate în Suceava (3.634) și București (2.250), iar cele mai puține în Brăila (43) și Vâlcea (37).

În carantină instituționalizată sunt 2.113 de persoane. Alte 94.405 sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

506.115 de teste au fost prelucrate la nivel național.

Peste hotare, 3.304 de cetățeni români au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2, cei mai mulți în Italia (1.885). 114 au murit, majoritatea în Italia (31), iar 28 au fost declarați vindecați (9 dintre ei în Germania).

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că este puțin probabil ca începând din 15 iunie să se renunțe la starea de alertă, având în vedere că încă se înregistrează aproximativ 200 de cazuri zilnice de COVID-19 și apar noi focare . Totuși, între timp, numărul de infectări zilnice a scăzut sub pragul de 200, iar mai mulți miniștri, inclusiv cel al Finanțelor, vorbesc deja despre redeschiderea mall-urilor de la mijlocul aceste luni.

Peste 7,1 milioane de persoane au fost depistate cu coronavirus în toată lumea de la izbucnirea pandemiei, dar mai bine de 3,5 milioane s-au vindecat deja. În schimb, circa 408.700 au decedat și alți 53.700 sunt în stare gravă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`