România, jignită în direct de un jurnalist mexican: „Sunt oameni foarte încuiaţi, sunt foarte departe de blocul central european” (VIDEO)

România, jignită în direct de un jurnalist mexican: „Sunt oameni foarte încuiaţi, sunt foarte departe de blocul central european” (VIDEO)

Scandalul în care a fost implicat arbitrul român Sebastian Colţescu continuă să facă valuri în presa internaţională. În cadrul unei emisiuni la televiziunea spaniolă ESPN Desportes, jurnalistul mexican Jose Ramon Fernandez a criticat vehement ieșirea arbitrului, catalogată drept rasistă, acuzând românii că sunt „oameni foarte încuiați”.

România, jignită în direct de un jurnalist mexican

În cadrul meciului dintre PSG și Istanbul Başakşehir, în minutul 16 al partidei, arbitrul Sebastian Colţescu i-a cerut centralului Ovidiu Hațegan să îi acorde un cartonaș galben antrenorului secund al formaţiei Istanbul Bașakșehir, pentru proteste după un fault comis pe teren.

Arbitrul român a folosit formula ”ăla negru” pentru a-l identifica pe antrenorul camerunez Pierre Achille Webo. Replica a fost auzită de acesta, care s-a arătat scandalizat.

Deşi, între timp, atât oameni din România, cât şi foşti fotbalişti străini de culoare, au înțeles că exprimarea lui Colţescu n-a avut conotaţii rasiste, pentru simplul motiv că, în română, cuvântul „negru“ nu este similar cu apelativul „niggar“ în engleză, mulți încă acuză ieșirea lui Colțescu.

În cadrul unei emisiuni la ESPN Desportes, jurnalistul Jose Ramon Fernandez (74 de ani), a lansat acuze nefondate la adresa României:

„Românii nu înţeleg asta(n.r. – rasismul). Sunt oameni foarte încuiaţi, sunt foarte departe de blocul central european. Ei gândesc la fel ca în trecut, e foarte dificil“, a spus Ramon Fernandez la ESPN Desportes.

Pierre Webo nu acceptă scuzele lui Sebastian Colțescu

ierre Webo continuă să se victimizeze în scandalul pe care l-a iscat în meciul de UEFA Champions League, declarând că nu are nevoie de scuze, ci de o schimbare de conduită. Reacția sa vine după ce arbitrul român și-a cerut iertare pentru că a fost greșit înțeles.

„Asta nu este problema României, ci o problemă umană. Un astfel de comportament nu își are locul aici. Trebuie să găsim soluții care să oprească acest fenomen, nu să ne cerem scuze. Asta ar trebui să înceteze”, a declarat Pierre Webo într-o emisiunea televizată din Turcia.

Webo a continuat cu o comparație bizară, între pandemia de COVID-19 și rasism. În plus, a menționat că se simte flatat să fie un „simbol împotriva rasismului”.

„Există oameni care stau în carantină în lume. Dacă un astfel de virus ne afectează viețile atât de mult, nu înțeleg cum rasismul nu. Epidemia ne-a făcut mai puțin sensibil în această situație.

Îl las pe al patrulea arbitru să se gândească la ce a făcut, e destul pentru mine. Am urmărit din nou pe reluări, nu m-am văzut niciodată într-o asemenea situație. Nu mă enervez așa de repede, dar sunt unele emoții care au apărut. E frumos să fii un simbol împotriva rasismului”, a mai transmis Webo pentru Haber Global.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`