România, în top la tragedii pe șosele. Unde sunt cele mai sigure drumuri

România, în top la tragedii pe șosele. Unde sunt cele mai sigure drumuri
Sursa foto: Facebook / @Info Trafic 24

România continuă să fie campioană la decesele în urma accidentelor rutiere. Oficialii de la Bruxelles spun că drumurile din România sunt cele mai periculoase din Uniunea Europeană.

Cele mai sigure drumuri

Peste 20.000 de persoane mor, în fiecare an, în accidentele rutiere care au loc pe drumurile din UE. Rata mortalității este de 46 de decese la un milion de locuitori, conform observatornews.

În Bulgaria, rata este la 82 de morți, iar în România la 81. Cât despre cele mai sigure drumuri, acestea sunt în Suedia și Danemarca.

Rata accidentelor mortale a scăzut

Polonia a înregistrat o scădere a deceselor din urma accidentelor rutiere, de 35%, iar Irlanda a crescut procentajul și a ajuns la 32%.

În comparație cu 2019, rata accidentelor mortale a scăzut cu 10% și este în continuare prea mare pentru obiectivele UE. În fiecare săptămână, 400 de persoane mor în accidente de circulație, iar obiectivul Uniunii este zero accidentel mortale până în anul 2050.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:12 - Dana Rogoz, dezvăluiri despre sumele cheltuite în vacanță. Cât a plătit actrița pentru a închiria un scuter
17:11 - Lucian Bode, secretar general PNL: „Dezvoltarea județului Bihor are o amprentă liberală puternică”
17:10 - Lucian Bode: Sunt multe motive pentru care PNL are obligația să continue la guvernare și eu sunt convins că așa va fi. Anul 2022 rămâne an de referință pentru guvernarea României (VIDEO)
17:07 - Descoperirea șocantă a unei studente din Marea Britanie. Ce a găsit într-un colet de pe Shein: „Am crezut că este de jucărie, apoi s-a mișcat”
16:57 - Nicolae Ciucă, la inaugurarea variantei ocolitoare Beiuș: „Am fost parte a acestui demers de când eram prim-ministru”
16:52 - Un român stabilit de 20 de ani în Cipru vrea să se întoarcă acasă: „A fost paradis aici, acum vreau să mă întorc acasă”. Care este motivul
16:46 - Lucian Bode: Nu suntem de acord cu modul în care PSD încearcă direct sau indirect să acapareze cât mai multă putere în România, dacă se poate, toată puterea”/ „Povestea de la CCR ar trebui să dea de gândit multora de pe scena politică” (VIDEO)
16:26 - Marian Rasaliu (PSD), despre acuzațiile privind fraudarea alegerilor: „Trăim totuși într-o democrație consolidată” (VIDEO)
16:25 - Care sunt vaccinurile ce pot fi decontate de CNAS? Ce categorie de români pot obține gratuit vaccinul gripal și cel HPV
16:20 - Cum să dezvolți un mediu de încredere real într-o relație?