România importă masiv electricitate, după oprirea unui reactor nuclear

România importă masiv electricitate, după oprirea unui reactor nuclear
Foto: Pixabay

România importă miercuri dimineață o cantitate semnificativă de electricitate după oprirea unui reactor de la Cernavodă și al unei producții reduse de energie din surse regenerabile.

Mai exact importul este de peste 2.000 de MW de electricitate, echivalentă cu o treime din consumul național, potrivit Hotnews.

Și în vârful de consum de aseară importurile au fost de asemenea foarte mari, depășind 2.400 de MW la ora 21:00.

Aceste importuri au loc ți în condițiile în care producția de energie din surse regenerabile este mică: doar aproximativ 500 de MW de energie eoliană și mai puțin 200 de MW de energie fotovoltaică, miercuri dimineață. Și producția de energie hidro este mică, în jur de 1.000 de MW.

Potrivit Transelectrica, unitatea  ar urma să fie reconectată la sistemul energetic național începând de miercuri, ora 14:00.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:27 - A murit Toto Schillaci, eroul Cupei Mondiale din 1990. „Salvatore della Patria” avea 59 de ani
12:19 - Un TIR a luat foc în Vama Nădlac. Camionul arde generalizat
12:12 - Lucian Romașcanu, despre Iohannis: „Ar fi primul președinte care a vrut o foarte mare demnitate internațională, secretar general al NATO, și totuși revine în România”
12:07 - Israelul ar fi detonat pagerele mai devreme decât era planificat. Dispozitivele, programate să scoată un sunet suspect înainte să explodeze, pentru ca oamenii să le apropie de ureche, față
12:06 - Ucraina și Polonia, la un pas de noi tensiuni diplomatice. Zelenski, „revoltat” de încătușarea campionului mondial la box Oleksandr Usyk pe aeroportul din Cracovia
12:04 - Un bărbat a fost lovit cu toporul în cap în timp ce transporta lemne. Se află în comă la spital
11:43 - USR pune la dispoziția celor care au pensia calculată greșit modelul contestației pentru instanță și cere PSD și PNL să adopte soluțiile USR pentru a corecta, de urgență, aberațiile din legea pensiilor
11:42 - MAE, avertizare de călătorie pentru Ungaria. Restricții de circulație din cauza riscului de inundații
11:39 - Ionuț Stroe, despre o posibilă candidatură a lui Iohannis la parlamentare: „O posibilă modificare legislativă presupune o decizie în Parlament în numele dreptului oricărui cetățean de a candida”
11:35 - 10 păcate financiare mortale pe care nu ar trebui să le comiteți niciodată la pensionare