România, estul sălbatic al Europei! A patra cea mai violentă ţară din UE, potrivit datelor Eurostat

România, estul sălbatic al Europei! A patra cea mai violentă ţară din UE, potrivit datelor Eurostat
Foto: Pixabay

România ocupă locul patru în Uniunea Europeană în privința numărului de decese provocate prin violență, potrivit datelor Eurostat.

Dacă media UE este de 0,6 decese prin violenţă la o sută de mii de locuitori. România ocupă locul al patrulea, cu 1,6 crime la suta de mii de locuitori. În 2016, ultimul an măsurat la nivel european, au fost comise 303 crime în România, dintre care victime au fost 210 bărbaţi şi 93 de femei, scrie libertatea.ro.

ȘOC ȘI GROAZĂ ÎN SHOWBIZ! ANDREEA MARIN, IMAGINI DE COȘMAR! A INTRAT ÎN DEPRESIE ȘI S-A GÂNDIT CHIAR LA SINUCIDERE (GALERIE FOTO)

Prin contrast, cea mai sigură ţară din acest punct de vedere este Marea Britanie, deși are peste 60 de milioane de locuitori.

Cifrele violenţei sunt cu atât mai dramatice cu cât în România, la o populaţie mult mai mică, se înregistrează un număr comparabil de omoruri.

PROFEȚIE BOMBĂ! CARMEN HARRA A SPUS ADEVĂRUL! TOATĂ ȚARA E ÎN STARE DE ȘOC! NIMENI NU SE AȘTEPTA LA ASTA (GALERIE FOTO)

În următorii cinci ani, Europa a devenit tot mai sigură, la fel ca şi România. În 2016, numărul crimelor a scăzut la 3.302. În ţara noastră, numărul a scăzut de la 421, la 303. Dar, am rămas pe locul patru, după Germania (390), Italia (364) şi Franţa (317). Ca procent din populaţie, victimele violenţei ne plasează tot pe locul patru, în urma Letoniei (o ţară cu o populaţie mai mică decât a Bucureştiului, dar recunoscută pentru violenţa ei), a Lituaniei şi a Estoniei. Cifrele pe anul 2017 nu au fost centralizate încă la nivel european, dar statistica naţională arată că în România a scăzut şi mai mult numărul omorurilor: a ajuns la 232.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`