România datorează o sumă uriașă țărilor în care au ales să se trateze românii. Lista statelor care trebuie să primească cei mai mulți bani

România datorează o sumă uriașă țărilor în care au ales să se trateze românii. Lista statelor care trebuie să primească cei mai mulți bani
Sursa foto: spitalul-municipal-timisoara.ro

România se poziționează iar pe locul întâi într-un clasament făcut la nivelul Uniunii Europene. În țara noastră mor cei mai mulți oameni din cauze prevenibile sau tratabile. Nimic nu pare să se schimbe în sistemul de sănătate românesc, deși probleme care trebuie rezolvate sunt multe. Și din acest motiv, 6 din 10 români sunt nemulţumiţi de sistemul public de sănătate și aleg să se trateze în străinătate.

România datorează peste 324 de milioane de euro statelor în care au fost trataţi cetăţenii noştri. Numai în ultimul an această sumă a urcat cu 29%, potrivit Antena 3.

Căror țări le datorează România cei mai mulți bani

Germaniei este țara care trebuie să primească cei mai mulți bani din partea României. La începutul anului 2024, suma datorată era de 130,4 milioane de Euro.

A doua ţară în care românii se duc frecvent pentru tratamente este Spania, la care suntem datori cu aproape 49 de milioane de Euro, urmată de Italia, față de care avem o datorie de 43,6 milioane de Euro.

Lista țărilor cărora le suntem datori continuă cu Franţa, Austria, Ungaria, Marea Britanie, Elveţia și Suedia.

De la începutul anului şi până acum, o parte dintre aceste datorii s-au mai achitat, dar asta nu înseamnă că ele n-au existat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Avertismentul specialiștilor: Depăşirea pragului de încălzire a climei cu 1,5°C va avea consecinţe ireversibile
23:56 - Cine este individul care l-a omorât pe Cătălin, șoferul din Prahova. Bărbatul a mai avut probleme cu legea
23:36 - Ministrul Adrian Câciu, despre riscul de a pierde 1,1 miliarde de euro din PNRR: „Toate se vor rezolva, avem o perioadă de șase luni”
22:59 - Călin Popescu-Tăriceanu, achitat de ÎCCJ în dosarul mitei de 800.000 de dolari
22:21 - Diana Buzoianu (USR), despre scandalul Nordis: „Degeaba venim cu demisiile pe masă dacă nu rezolvăm problemele de fond”
22:09 - Tănase Stamule (PNL), despre Nelu Tătaru: Dacă există probe, va plăti, dacă nu există, va câștiga în Instanță. Poate rămâne membru de partid, dar nu poate candida la nimic și nu mai poate ocupa o funcție de conducere (VIDEO)
22:07 - Pepe, atac furibund la adresa fostei soții, după ce a fost chemat din nou la tribunal: „Dacă îi dau fetele două săptămâni, nu știe ce să facă cu ele”
21:46 - Florin Bodog (PSD), despre acuzațiile de corupție care îl vizează pe Nelu Tătaru: „E greu pentru orice lider de partid să explice aceste gesturi” (VIDEO)
21:40 - Mircea Hava, despre coaliția PSD-PNL: „Dacă mă întrebați pe mine, mâine aș pleca de la guvernare / Ar fi excepțional să despărțim odată apele” (VIDEO)
21:19 - Aurora boreală, vizibilă pe cerul României, în această noapte. Cum de are loc acest fenomen și ce ne recomandă specialiștii