România ar urma să primească un sistem antidronă pentru apărarea graniței cu Ucraina / Aparatul ar fi fost testat de Israel

România ar urma să primească un sistem antidronă pentru apărarea graniței cu Ucraina / Aparatul ar fi fost testat de Israel
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Christophe Gateau

România urmează să primească în teste unul dintre cele mai performante sisteme antidronă pe care să-l utilizeze la granița cu Ucraina, aproape de Delta Dunării.

Ar fi vorba despre componente primite din partea mai multor țări partenere, care au fost semnate deja de mai multe acorduri în acest sens. Ministerul Apărării nu a oferit nicio informație referitoare la acest proiect, susțin surse din cadrul Guvernului României.

Acest sistem ar trebui să fie eficient împotriva dronelor rusești utilizate în atacurile asupra porturilor Reni și Ismail, dar și împotriva aparatelor zburătoare, care s-au prăbușit în zona localităților Plauru și Ceatalchioi.

Sistemul antidronă pentru apărarea graniței cu Ucraina ar fi fost în teste în Israel

România ar urma să primească un sistem antidronă folosit de SUA, pentru că ar fi unul dintre cele mai performante. Aparatul ar fi dotat cu radar capabil să detecteze dronele care zboară foarte jos, anihilându-le prin intermediul unei unde laser.

Armata israeliană ar fi avut în testare un astfel de sistem și acum intenționează să îl integreze în sistemul de apărare antiaeriană numit IRON DOME, potrivit stirileprotv.ro.

Ministerul Apărării Naționale nu a putut oferi încă detalii despre această inițiativă. În 2022, România a scos la licitație două contracte de peste 230 de milioane de lei, fără TVA, pentru sisteme antidronă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`