România ar putea fi legată prin autostradă de Ungaria până în 2026. Anunțul făcut de Ministrul ungar al Trasporturilor

România ar putea fi legată prin autostradă de Ungaria până în 2026. Anunțul făcut de Ministrul ungar al Trasporturilor
Foto: Facebook/Kereskényi Gábor

Prin declarația ministrului Construcțiilor și Transporturilor, János Lázár, a fost anunțat că până la finalul anului 2026 se va finaliza construcția unei autostrăzi care va lega Nyíregyháza din estul Ungariei cu Satu Mare. Această informație a fost dezvăluită în cadrul unei conferințe de presă referitoare la progresul lucrărilor de construcție ale autostrăzii M49, scrie Hungary Today.

Autostrada care leagă Ungaria de România va fi finalizată în 2026

János Lázár a precizat cu exactitate că în regiunea Nyírmeggyes, compania Duna Aszfalt a demarat lucrările de construcție pentru prima secțiune a autostrăzii, care are o lungime de 28 de kilometri. Această autostradă va fi dezvoltată în două etape, între autostrada M3 și granița dintre România și Ungaria. Investiția totală pentru acest proiect este estimată la aproximativ 175 de miliarde de forinți (echivalentul a 460,4 milioane de euro), scrie Adevarul.

Următorul tronson de autostradă, în lungime de 17,5 kilometri, va fi edificat în extensia către granița dintre România și Ungaria, prin alocarea unei investiții de 150-160 miliarde de forinți maghiari (echivalentul a 394,7-421 de milioane de euro).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`