România, amenințată de o nouă epidemie / Bacteria face ravagii în special între copii

România, amenințată de o nouă epidemie / Bacteria face ravagii în special între copii
Sursa foto: Freepik.ro

România este amenințată de o nouă epidemie care ar putea să apară, după ce o bacterie a început să facă ravagii în special în rândul copiilor.

O nouă epidemie ar putea apărea în România

Despre simptomele infecției cu streptococul A și despre ce ar trebui să facă cei care au avut un contact direct cu o persoană infectată a vorbit Adrian Marinescu, medic infecționist.

Streptococul betahemolitic de grup A este o infecție care apare foarte des, în fiecare an. În pandemie, interacțiunile cu această bacterie a fost limitată, numărul de infecții fiind unul destul de mic, motiv pentru care nu intră în discuție o situație care ar putea să iasă de sub control.

„Sunt, într-adevăr, mai multe infecții în prezent, mai ales la copii. Este adevărat că acest streptococ poate să pună probleme în situația în care nu este tratat și, din punctul meu de vedere, ar fi corect ca atunci când avem o simptomatologie de amigdalită, în momentul în care ne gândim la un diagnostic care se referă la streptococ, să ajungem la medicul de familie, la medicul pediatru, care să prescrie tratamentul corect. Pentru că, într-adevăr, în situația în care nu este tratat, și aici este vorba de antibiotic, pentru că este o infecție bacteriană, există și riscul să apară complicații care pot fi importante la un moment dat”, a explicat Adrian Marinescu.

Medicul infecționist susține că majoritatea cazurilor sunt tratate prin intermediul administrării unui tratament corect, deși există cazuri care pot fi rezistente la antibiotice.

„Nu este vorba despre o reinfectare, ci este o formă prelungită de cele mai multe ori. Foarte adevărat este și că poți face o infecție cu streptococ la un anumit interval de timp.

Legat de ceea ce se întâmplă cu cei care locuiesc în același domiciliu, foarte probabil că și cei care sunt în imediata apropiere pot face această infecție streptococică, și atunci intră în discuție tratamentul.

Deci tratamentul este pentru cei care au o simptomatologie și dacă vorbim în familie, și discutăm de un focar, sigur că în cazul în care apar aceste simptome și persoana respectivă va merge la medicul de familie sau la medicul cel mai apropiat”, a mai transmis Adrian Marinescu, medic infecționist, potrivit antena3.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)
21:43 - Nicușor Dan îi îndeamnă pe bucureșteni să voteze și la referendum: “De trei ori DA!”/ „Ca primar, o să insist să avem niște standarde de cost, astfel încât lucrurile să fie cât mai echilibrate între sectoare” (VIDEO)