România, amenințată de o nouă epidemie / Bacteria face ravagii în special între copii

România, amenințată de o nouă epidemie / Bacteria face ravagii în special între copii
Sursa foto: Freepik.ro

România este amenințată de o nouă epidemie care ar putea să apară, după ce o bacterie a început să facă ravagii în special în rândul copiilor.

O nouă epidemie ar putea apărea în România

Despre simptomele infecției cu streptococul A și despre ce ar trebui să facă cei care au avut un contact direct cu o persoană infectată a vorbit Adrian Marinescu, medic infecționist.

Streptococul betahemolitic de grup A este o infecție care apare foarte des, în fiecare an. În pandemie, interacțiunile cu această bacterie a fost limitată, numărul de infecții fiind unul destul de mic, motiv pentru care nu intră în discuție o situație care ar putea să iasă de sub control.

„Sunt, într-adevăr, mai multe infecții în prezent, mai ales la copii. Este adevărat că acest streptococ poate să pună probleme în situația în care nu este tratat și, din punctul meu de vedere, ar fi corect ca atunci când avem o simptomatologie de amigdalită, în momentul în care ne gândim la un diagnostic care se referă la streptococ, să ajungem la medicul de familie, la medicul pediatru, care să prescrie tratamentul corect. Pentru că, într-adevăr, în situația în care nu este tratat, și aici este vorba de antibiotic, pentru că este o infecție bacteriană, există și riscul să apară complicații care pot fi importante la un moment dat”, a explicat Adrian Marinescu.

Medicul infecționist susține că majoritatea cazurilor sunt tratate prin intermediul administrării unui tratament corect, deși există cazuri care pot fi rezistente la antibiotice.

„Nu este vorba despre o reinfectare, ci este o formă prelungită de cele mai multe ori. Foarte adevărat este și că poți face o infecție cu streptococ la un anumit interval de timp.

Legat de ceea ce se întâmplă cu cei care locuiesc în același domiciliu, foarte probabil că și cei care sunt în imediata apropiere pot face această infecție streptococică, și atunci intră în discuție tratamentul.

Deci tratamentul este pentru cei care au o simptomatologie și dacă vorbim în familie, și discutăm de un focar, sigur că în cazul în care apar aceste simptome și persoana respectivă va merge la medicul de familie sau la medicul cel mai apropiat”, a mai transmis Adrian Marinescu, medic infecționist, potrivit antena3.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`