România a înregistrat peste 5.000 de situații de urgență în ultimele 72 de ore

România a înregistrat peste 5.000 de situații de urgență în ultimele 72 de ore
Sursa foto. Shutterstock

Pompierii au intervenit la peste 5.000 de situații de urgență în ultimele 72 de ore, în toată țara. Cele mai multe solicitări au fost pentru acordarea de prim ajutor, conform Mediafax.

Trei zile „de foc” pentru pompierii români

În ultimele 3 zile, 4.363 de persoane au fost asistate de echipajele SMURD, în urma a 4.313 de solicitări.

Totodată, pompierii au intervenit pentru stingerea a 370 incendii, precum și în alte 776 de intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane și animale, inundații, fenomene hidrometeorologice periculoase și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților, potrivit sursei citate.

61 de mesaje RO-ALERT, în 3 zile

De asemenea, pentru protecția populației, în ultimele 72 de ore au fost transmise 61 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, dintre care 23 mesaje privind manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în județele Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Iași, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Tulcea, Timiș și Vaslui, 37 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele Argeș, Brașov, Buzău, Harghita, Mureș, Neamț, Prahova și Vrancea și 1 mesaj privind dispariția unui minor, în Municipiul București și județul Ilfov.

Concomitent cu misiunile desfășurate pentru stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență, pompierii militari au acționat, în ultimele 24 de ore, în sprijinul cetățenilor și autorităților pentru înlăturarea efectelor produse de vremea nefavorabilă.

Circulația rutieră s-a desfășurat temporar cu dificultate pe A2 (km 64 – 125)/CL, din cauza ploii torențiale și a acumulărilor de apă de pe carosabil.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`