România a blocat transportul cu bulbi de lalele proveniți din Olanda

România a blocat transportul cu bulbi de lalele proveniți din Olanda
Foto: ecards.alege.net

Șeful Gărzii Financiare Arad, comisarul Sorin Cîrți, a declarat sâmbătă că a demarat o acțiune privind monitorizarea transporturilor de flori din Olanda, blocând marfa în Vama Nădlac, informează Mediafax.

Acțiunea de monitorizare este motivată de suspiciunile asupra unor bacterii deosebit de periculoase purtate de florile din Olanda. Specialiști ai Direcției Agricole împreună cu inspectori pentru protecția consumatorilor efectuează verificări la transporturile de flori, bulbi sau semințe provenite din Olanda.

„Este vorba de 318 cutii cu bulbi de lalele, automarfarul fiind oprit pentru prelevare de probe. Între timp, s-a descoperit că şoferul nu deţinea documente pentru marfă, care ar fi fost destinată unei firme din Timişoara care urma să distribuie bulbii pe piaţa din Ronânia. Marfa a fost indisponibilizată în vederea confiscării şi se aşteaptă rezultatele analizelor”,
a declarat comisarul Sorin Cirţi.

Din florile confiscate au fost prelevate probe pentru analiză, urmând ca până la primirea rezultatelor transportul acestora să rămână blocat. Echipe ale Agenției Naționale Fitosanitare s-au deplasat în vămi pentru a efectua analizele presupuselor bacterii, iar rezultatele vor fi anunțate în două-trei zile.
Transportul cu lalele din Olanda a fost blocat la Vama Nădlac

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_10852').select();" id="embed_text_10852" />

 
 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`