Alți 5 pacienți infectați cu coronavirus au murit în România. Bilanțul urcă la 881 de decese legate de COVID-19

Alți 5 pacienți infectați cu coronavirus au murit în România. Bilanțul urcă la 881 de decese legate de COVID-19
foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic /

UPDATE, 7 mai, ora 15 //Autoritățile au anunțat că alți cinci pacienți infectați cu coronavirus au murit în România, astfel că bilanțul a urcat la 881 de decese legate de COVID-19.

Decesul 877 se referă la un bărbat de 77 de ani, din județul Bacău, care a fost confirmat cu COVID-19 în 27 aprilie. El a decedat în 6 mai.
Comorbidități: Ciroză hepatica, Fibrilație atrială, Hepatocarcinom.

Victima 878 este un bărbat de 69 de ani, din județul Sibiu, care a fost confirmat cu COVID-19 în 24 aprilie. Decesul a fost înregistrat în 7 mai.Comorbidități: Boală cardiovasculară, Diabet zaharat, Tumora gastrică operată, anemie severa, boală hepatică.

Un bărbat de 74 de ani, din județul Galați, a devenit victima 879. El a fost diagnosticat cu infecție cu SARS-CoV-2 în 6 mai și a murit în ziua următoare, 7 mai.Comorbidități: Tumora maligna cap de pancreas, Tumora malignă secundară a ficatului, Diabet zaharat tip II, HTA, trombocitoza, insuficiență hepatică cronică.

Decesul 880 vizează o femeie de 81 de ani, din județul Galați. Ea a fost confirmată cu COVID-19 în 23 aprilie și a murt în 7 mai.Comorbiditati: Boală Alzheimer, Demență, Boală renală cronică std. III.

Decesul 881 se referă la un bărbat de 90 de ani, din județul Covasna, care a fost confirmat cu boala infecțioasă provocată de coronavirusul SARS-CoV-2 în 7 mai.Comorbidități: nespecificate.

UPDATE, 7 mai, ora 10.15//Grupul de Comunicare Strategică a anunțat tot marți, dar la câteva ore distanță, că încă opt pacienți confirmați cu COVID-19 au murit în România, astfel că bilanțul deceselor înregistrate în rândul persoanelor depistate cu infecție cu coronavirus a urcat la 876.

Încă 8 victime în România. Bilanțul urcă la 876 de decese legate de cazurile de COVID-19

Decesul 869 se referă la o femeie de 78 de ani, din județul Arad, care a fost confirmată cu COVID-19 în 27 aprilie. Ea a murit în 7 mai.Comorbidități: DZ tip II, HTA gradul II, FiA, AVC sechelar, hemiplegie dreapta.

O femeie de 84 de ani, din județul Iași, a devenit victima 870. Ea a fost depistată cu infecție cu coronavirus în 4 mai, găsindu-și sfârșitul două zile mai târziu, în 6 mai.Comorbidități: HTA, FiA, Cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă.

Decesul 871 vizează o femeie de 85 de ani, din județul Sibiu. Confirmată cu COVID-19 în 28 aprilie, femeia a murit în 7 mai.Comorbidități: boală pulmonară cronică, cardiopatie ischemică cronică, insuficiență mitrală.

Decesul 872 implică o femeie de 82 de ani, din județul Suceava. Victima a fost confirmată cu COVID-19 în 29 aprilie și a murit în 6 mai.Comorbidități: Epilepsie, amputație membru drept, sechele AVC.

A 873-a victimă din România este un bărbat de 57 de ani, din Olt, care a fost confirmat cu infecție cu coronavirus în 4 mai. Decesul a fost înregistrat în 7 mai.Comorbidități: Cord pulmonar cronic, insuficienta tricuspidiana severa, neoplasm de colon în obs., sindrom anemic moderat

Decesul 874 se referă la un bărbat de 66 de ani, din județul Suceava. Dacă data confirmării este 26 aprilie, data decesului este 6 mai.Comorbidități: Operație recenta coxartroza, Infecție Clostridium difficile, psoriazis.

Decesul 875 este cel al unui bărbat de 62 de ani, din județul Botoșani. Confirmat cu infecție cu SARS-CoV-2 în 2 mai, el avea să moară după patru zile, în 6 mai.Comorbidități: Cardiopatie ischemica, Obezitate.

Victima cu numărul 876 este un bărbat de 60 de ani, din Alba, care a fost confirmat cu boala infecțioasă COVID-19 în 1 mai. Decesul s-a produs în 7 mai.Comorbidități: Insuficiență cardiorespiratorie acuta, soc cardiogen, cardiomiipatie dilatativa, anevrism Ventricul stg, BPOC, obezitate.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi dimineață, că alți patru pacienți infectați cu coronavirus au murit în România, astfel că bilanțul deceselor legate de COVID-19 a urcat la 868. Potrivit autorităților, una dintre victime este un șofer de tir cu cetățenie bulgară, care a acuzat o stare de rău pe când se afla în tranzit pe raza județuluiArad. Celelalte fatalități se referă la persoane care proveneau din județele Brașov și Argeș.

Cu încă 4 pacienți infectați cu coronavirus care au murit, bilanțul urcă la 868 de decese legate de COVID-19

Victima 865 este o femeie de 88 de ani, din județul Brașov. Ea a fost confirmată cu COVID-19 în 21 aprilie și a murit în 5 mai.Femeie, 88 ani, județ Brașov.Comorbidități: Infarct miocardic acut sechelar, insuficiență renală cronică.

Decesul 866 se referă la un bărbat de 73 de ani, tot din județul Brașov, care a fost confirmat cu COVID-19 în 28 aprilie. Decesul a fost înregistrat în 6 mai.Comorbidități: Insuficiență renală cronică dializată, TBC în antecedente.

Decesul 867 implică o femeie de 64 de ani, din Argeș. Ea a fost confirmată cu infecție cu coronavirusul SARS-CoV-2 în 25 aprilie. Victima și-a găsit sfârștiul în 6 mai.Comorbidități: HTA, obezitate.

Cetățeanul bulgar a devenit a 868-a victimă din România. El era șofer de tir și a fost confirmat cu COVID-19 în 25 aprilie. La acel moment tranzita județul Arad și a acuzat o stare de rău, fiind internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Bărbatul aprezentat dispnee de decubit și fatigabilitate, fiinddepistat cu acidoza respiratorie compensată metabolic, hiperpotasemie, sdr. de hepatocitoliza, insuficiență renală acută, bronhopneumonie cu stafilococ, soc septic cu punct de plecare pulmonar. Victima a murit în 6 mai, în secția de terapie intensivă din Spitalul Județean de Urgență Arad, iar comorbiditățile sale nu se cunosc.

România, peste 14.000 de cazuri de COVID-19 din cele circa 3,8 milioane confirmate la nivel global

Cu ocazia celui mai recent bilanț, mai exact cel prezentat miercuri, ora 13, România a depășit oficial un nou prag psihologic, contabilizând peste 14.000 de cazuri confirmate de COVID-19. Din numărul total de pacienți, circa 5.800 s-au vindecat, în timp ce alți 244 sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară. Tot atunci, autoritățile raportau în jur de 13.500 de cetățeni în carantină instituționalizată, respectiv aproape 21.000 în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală. Până la acea dată au fost prelucrate mai binede 217.000 de teste pentru coronavirus.

La nivel global, coronavirusul continuă să se răspândească vertiginos și a fost deja depistat în 212 țări și teritorii. Concret, peste 3,8 milioane de persoane din toată lumea au fost confirmate cu COVID-19, în timp ce bilanțul deceselor a trecut de 285.000. Totodată, circa 1,3 milioane de pacienți s-au vindecat în urma infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`