Români jefuiți în Halkidiki, în timp ce făceau cumpărături. Mașina lor a fost spartă

Români jefuiți în Halkidiki, în timp ce făceau cumpărături. Mașina lor a fost spartă
Sursa Foto: Flickr.com

O turistă românca și-a povestit experiența neplăcută în Grecia, când a fost jefuită în timp ce făcea cumpărături într-un supermarket.

Femeia și-a scris experiența pe Forum Halkidiki și cerea sfaturi despre ce ar putea să facă pentru a-și recupera bunurile, conform Ziare.com.

Peripeția turistei românce

„Nu credeam că voi posta așa ceva vreodată, însă aș vrea să va împărtășesc experiență noastră de astăzi. Ne aflăm în Stavros în acest moment. În jurul prânzului, în drum spre cazare, am oprit până la Lidl pentru a cumpără niște apă, timp în care ne-a fost spartă mașina și ne-au fost furate absolut toate bunurile din mășină (țin să menționez că am fost plecați fix 5 minute).

Aș vrea să trag un semnal de alarmă prin această postare, noi nu am știut de aceste aspecte, nu am văzut postări despre acest subiect, poate dacă am fi știut lucrurile ar fi stat altfel.

Aveți mare grijă la supermarketuri și mall-uri, se pare că sunt jafuri de genul în fiecare zi, numai că, din câte am înțeles, lumea nu raportează. Poliția nu este de mare ajutor, nu vorbesc engleză și nici nu sunt prea interesați să ajute.

În altă ordine de idei, dacă are cineva vreun sfat în legătură cu ce ar trebui să facem mai departe, va rog frumos să ne spuneți.
Va mulțumesc și va doresc vacanțe frumoase, fără peripeții!”, este postarea turistei.

Reacțiile la postare

Ca reacție la postarea ei, numeroși turiști erau empatici cu femeia jefuită.

„M-am săturat să tot vad cazuri de spargere, chiar așa s-a ajuns, chiar trebuie să ocolim Grecia?! Plus că nu se rezolvă nimic”/ „Trebuie să știți ca Politia este inexistentă și nici nu va face nimic să vă ajute. Sunt copleșiți de numărul mare de cazuri de furt. Doar încercați să fiți un pic mai vigilenți”, sunt unele dintre comentarii.

Un alt utilizator le-a dat un sfat despre c ear trebui să facă turiștii pentru a evita astfel de incidente care le va strica vacanța.

„Ce sa faceți:
1) să nu mai lăsați lucrurile de valoare în mașină.
2) să verificați ușile după ce le închideți.
3) să anunțați Poliția și să așteptați să rezolve”, a scris acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`