Români înșelați de un fost președinte al Autorității Naționale pentru Turism. A primit bani pentru croaziere și nu le-a mai organizat

Publicat: 11 09. 2024, 09:59
Sursa Foto: Flickr.com

Un fost președinte al Autorității Naționale pentru Turism este acuzat că a înșelat zeci de români care au plătit pentru a merge în croaziere pe Dunăre, dar excursiile nu s-au mai organizat.

Excursia nu a mai avut loc

Bărbatul a devenit armator și le-a vândut oamenilor croziere pe Dunăre, dar nu a mai organizat exercursiile și nici nu le-a mai dat banii înapoi, deși spune că o va face, informează știrileprotv.

Unul dintre păgubiți a sesizat problema, iar Ministerul Turismului a încercat să meargă în control la firma respectivă, dar nu a putut lua legătura cu reprezentanții acesteia. Astfel, a apelat la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Turiștii au plătit pentru o croazieră de cinci nopți pe Dunăre, cu plecare din Budapesta și opriri în Bratislava și Viena. Era un plan făcut de 20 de foști colegi pentru a aniversa absolvirea liceului.

Bărbatul a primit 14.000 de euro din luna noiembrie a anului trecut. Pe măsură ce se apropia ziua plecării, el invoca diverse scuze și motive pentru care nu mai putea ajunge.

„Omul a început să evite, ba e în Ucraina, ba că e în avion, ba că e așa… De atunci ne chinuim să recuperăm banii, o parte din bani noi i-am recuperat, adică vreo 4.000 de euro, dar de atunci omul ne duce cu zăhărelul”, a spus un client.

7.000 de euro a costat croziera pe ruta Orșova-Belgrad-Vovi Sad. Organizatorul a spus că Dunărea este prea învolburată și excursia nu va mai avea loc. Dar, oamenii nu au primit bani înapoi și un păgubit vrea să îl dea în urmărire penală pentru înșelăciune.

Motivul pentru care ar fi anulat excursia

Organizatorul este Marius Crivțonencu, fost președinte al Autorității Naționale pentru Turism. După ce și-a încheiat activitatea de demnitar a devenit armator. Bărbatul a spus că a suspendat excursia pentru că inundațiile din Germania și Austria au afectat navigația pe Dunăre. În plus, a spus că nu a returnat toți banii, dar nu mai are prea mult de înapoiat.

„Sunt probabil cred că vreo 20 de rezervări care mai am de plătit, ceva de genul. Poate să fie 20-30.000 de euro, mă gândesc, pe care săptămâna asta cred că le și închei”, a spus Marius Crivțonencu, organizatorul croazierelor.

Mai mult, vaporul care face croazierele nu figurează ca structură de primire turistică pe site-ul Ministerului Turismului.