Româncă ucisă din neatenție în Italia / Ce sentință a primit șoferița care a lovit din plin femeia

Româncă ucisă din neatenție în Italia / Ce sentință a primit șoferița care a lovit din plin femeia
Sursa foto: Pixabay

O româncă plecase la muncă peste hotare, fără să știe, însă, că acolo își va găsi sfârșitul.

Maria Ianoș, în vârstă de 53 de ani, muncea ca badantă în Italia de multă vreme. Aceasta a murit într-o clipă de neatenție.

Româncă ucisă din neatenție în Italia

Maria Ianoș, în vârstă de 53 de ani, muncea ca badantă în Italia, în orașul Pordenone, pentru a-și câștiga existența și pentru a avea parte de o viață mai bună. În seara zilei de 21 ianuarie 2021, românca a murit într-o clipă de neatenție.

Românca a traversat strada într-o noapte cu vreme capricioasă, fără să se asigure. O italiancă, pe nume Laura Segato a lovit-o din plin din cauza faptului că nu a observat-o la timp. Astfel, trupul Mariei a fost proiectat pe celălalt sens de mers, într-o altă mașină.

Șoferița s-a pus în mijlocul drumului, pentru ca o altă mașină să nu treacă peste trupul româncei. Deși a sperat până-n ultima clipă ca Maria să fie în viață, acest lucru nu s-a întâmplat. Din cauza rănilor grave, românca și-a pierdut viața, scrie Cancan.

Italianca și-a aflat sentința

Laura Segato, în vârstă de 40 de ani, nu a vrut să-i facă vreun rău româncei. Pentru că Maria era toată îmbrăcată în negru, afară era noapte și ploua, italianca nu a văzut-o. Judecătorul Rodolfo Piccin a considerat că o mare parte din vină îi aparține decedatei, pentru că a traversat strada pe lângă trecerea de pietoni. De altfel, instanța a apreciat cooperarea conducătoarei auto în acest caz. Astfel, Laura a fost condamnată la 10 luni de închisoare cu suspendare. Și-a aflat sentința la mai bine de doi ani de la tragicul accident, care a marcat-o pe viață.

O altă soferiță se autodenunțase, spunând că a condus pe acea stradă, în sens opus, la momentul impactului mortal, însă nu există dovezi care să o lege de moartea badantei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`