Românca acuzată că a ajutat la incendierea amorezului italian. Avocatul: „Se afla sub constrângerea morală a soțului”

Românca acuzată că a ajutat la incendierea amorezului italian. Avocatul: „Se afla sub constrângerea morală a soțului”
Foto: pixabay.

O româncă  l-ar fi ajutat pe soțul ei  să îl ucidă apoi să îi incendieze cadavrul amantului italian. Aceasta susține că nu are parte de un proces echitabil și că vrea să fie pusă față în față cu martorii din dosar, notează ziare.com.

Potrivit sursei citate, Curtea de Apel București a respins, luni, 28 noiembrie, cererea de strămutarea a procesului penal formulată de Adriana Carmeluța Bărbălău. Femeia ceruse ca dosarul ei să fie mutat de la Tribunalul Ilfov la altă instanță egală în grad din teritoriu.

Răzbunarea soțului înșelat

Femeia crede că reflectarea cazului în mass-media îi încalcă prezumția de nevinovăție și a reiterat că ea nu a luat parte la uciderea lui Mauro Donato Gadda.

Acuzațiile se referă la uciderea italianului Mauro Donato Gadda (63 de ani) în primăvara acestui an, apoi la incendierea cadavrului acestuia pe un câmp de lângă Măgurele. După aceste fapte, cei doi i-ar fi golit și cardul italianului, de unde ultima acuzație reținută în sarcina lor.

Pe data de 7 octombrie, Adriana Carmeluța Bărbălău a spus în fața instanței că soțul ei, Valentin Bărbălău, este cel care a comis crima și că acesta a amenințat-o că îi va ucide copiii dacă nu îl ajută.

Nu există probe certe

„Constatați că judecătorul de cameră preliminară în mod eronat a menținut măsura arestării preventive. Apreciem că de la luarea acestei măsuri temeiurile s-au schimbat.

Constatați că, deși a fost implicată în regretabilul eveniment, nu există probe certe, directe, că a luat parte la suprimarea vieții victimei. Se afla sub constrângerea morală a soțului, față de care fusese emis un ordin de protecție, iar acesta a amenințat că îi omoară copiii.

Se afla sub controlul lui când a chemat victima la ea în apartament. Judecătorul a argumentat menținerea măsurii preventive la modul general și a invocat reflectarea evenimentului în mass-media.

Ea s-a ocupat singură de copii, nu a avut nici măcar o amendă și merită această creditare din partea instanței, anume înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu”, a declarat avocata Adrianei Carmeluța Bărbălău.

Cei doi inculpați în cazul cetățeanului italian găsit carbonizat în portbagajul unei mașini, pe un câmp din Măgurele, și-ar fi recunoscut faptele. Potrivit unor surse apropiate anchetei, soții Bărbălău au admis că l-au omorât pe italian după o ceartă pornită din cauza geloziei.

Mai exact, italianul ar fi avut o relație cu Adriana Carmeluța Bărbălău, la care s-a dus în vizită, în apartamentul ei din Sectorul 5 al Capitalei. Totuși, acolo a dat de soțul femeii, Valentin Bărbălău, astfel că au început să se certe. Cei doi l-au omorât pe italian, iar apoi l-au dus cu mașina pe câmpul din Măgurele, unde i-au dat foc, relatează ziare.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`