Român implicat în asasinarea unui afacerist ucrainean în Bulgaria

Român implicat în asasinarea unui afacerist ucrainean în Bulgaria
Sursa foto: Pixabay

Un român ar fi implicat în asasinarea unui afacerist ucrainean în vârstă de 52 de ani, în fața unui hotel din Varna. În urma anchetei realizată de autoritățile din Bulgaria, s-a stabilit că mașina folosită de asasini avea numere de înmatriculare românești.

Român implicat în asasinarea unui afacerist ucrainean

Afaceristul ucrainean se afla pe treptele hotelului atunci când o mașină Volkswagen Phaeton a oprit și din ea s-a deschis focul.

Asasinii – doi basarabeni și un român – au demarat în trombă, s-au îndreptat către localitatea Vinița și au abandonat mașina. Afaceristul ucrainean a fost dus spre spital, pentru a primi îngrijiri medicale, însă a decedat în ambulanță, în urma rănilor suferite.

Potrivit surselor citate de Gândul, asasinii au abandonat și incendiat mașina. După ce polițiștii bulgari au descoperit-o, au apărut și numerele de înmatriculare de România, respectiv județul Constanța.

Polițiștii bulgari nu au contactat autoritățile române în acest caz.

Gândul scrie că legăturile strânse dintre interlopii români și cei din spațiul ex-sovietic au înflorit în anii ’90, când corupția era la ordinea zilei, iar lumea interlopă se dezvolta și ea, în paralel cu mediul de afaceri. Vremurile de atunci au fost ideale pentru clanurile proaspăt ieșite din comunism, care au început să câștige teren, pas cu pas, după ce s-au impus prin acte de violență. Bătăile, taxele de protecție și recuperările erau, atunci, evenimente aproape cotidiene.

Spre deosebire de infractorii autohtoni, care nu aveau ”școala” unor astfel de infracțiuni cu mână armată, rușii, basarabenii sau cecenii aveau asupra lor arme, inclusiv mitraliere, situându-se, practic, pe un palier infracțional superior la acea vreme. Erau dispuși să comită orice fel de fapte cu violență, inclusiv crime și lăsau de înțeles că singura lor formă de conștiință este teama de a nu fi prinși.

Iuri Radulov și Sandu Geamănu au fost atât de buni prieteni, încât moldoveanul a acceptat să-i fie naș acestuia la prima sa căsătorie, cu tânăra Izabela. Numai că mariajul s-a sfârșit tragic. Femeia s-a sinucis, iar basarabeanul ar fi aflat că aceasta a recurs la gestul extrem după ce Sandu Geamănu ar fi bătut-o, în mod bestial, cu o curea.

Atunci, nașul de cununie a decis să pună punct relației cu finul său și, tot atunci, a părăsit definitiv România. După plecarea basarabeanului, în lumea interlopă s-a vorbit despre faptul că acesta ar fi luat în calcul să-l omoare pe Sandu Geamănu, dar totul a rămas la nivel de presupunere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie