Robert Negoiță, despre noua arteră care va face legătura între Sectoarele 3 și 4: „E un bulevard nou, o autostradă urbană”. Când vor fi gata lucrările (VIDEO)

Robert Negoiță, despre noua arteră care va face legătura între Sectoarele 3 și 4: „E un bulevard nou, o autostradă urbană”. Când vor fi gata lucrările (VIDEO)

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a vorbit vineri, pentru B1 TV, despre lucrările la noul bulevard care va lega acest sector de Sectorul 4. Artera va fi gata luna viitoare.

Negoiță a punctat, cu această ocazie, că primăria pe care o conduce e capabilă să facă lucrări de infrastructură „repede, bine și, mai ales, ieftin”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Drumurile noastre”, moderată de Ștefan Etveș, pe B1 TV, în contextul în care lucrările efectuate de primăria condusă de Negoiță se desfășoară pe raza Sectorului 4.

Negoiță, despre o investiție importantă pentru traficul din Sectorul 3

Întrebat ce se întâmplă în zona unde se intersectează Sectorul 3 cu Sectorul 4, la Pasajul Nicolae Grigorescu, că acolo de câteva săptămâni e un șantier, Robert Negoiță a răspuns: „E ca și o autostradă, da, e un bulevard, e gen o autostradă urbană, cu câte benzi pe sens, cu racorduri. E mult mai complicată decât o autostradă. Acolo construim un bulevard de la zero, de la nimic! Adică nu reparăm, nu nimic, facem un bulevard de la zero!”.

La remarca moderatorului că, totuși, acolo suntem în Sectorul 4, nu 3, Negoiță a afirmat: „Avem un protocol cu Sectorul 4, evident. Am avut o discuție cu prietenul Daniel Băluță (primarul din Sectorul 4), care mi-a spus ”Robert, am de făcut bulevardul ăla, eu nu pot să-l fac acum, poți să mă ajuți și pe mine?”. ”Da!”. Evident că da, mai ales că noi chiar avem capacitatea să-l facem repede, bine și, mai ales, ieftin”.

„Pentru București e nevoie de acest bulevard și rezolvăm o mare problemă din Sectorul 3. Din cauză că se bloca circulația pe Haţeganu, care era o străduță vai de mama ei îngustă, cu curbe, aglomerată, cu un acces foarte greoi în bulevardul Vitan Bârzești. Practic șoferii ocoleau acea zonă și ne blocau Vitanul. Veneau pe Splai, pe Grigorecu, unde sunt trei benzi pe sens, ajungeau la pod, care e în regulă, dar știau că dincolo se blochează, așa că nu mai traversau podul, ci făceau dreapta pe Dâmbovița ca acum 30 – 50 de ani și se blocau în Vitan, că depășea capacitatea acelui segment de drum”, a explicat apoi primarul Sectorului 3.

Negoiță a mai spus că au intrat acolo pe 3 iulie și deja la două săptămâni se circula mai bine.

El a criticat apoi Primăria Generală, condusă de Nicușor Dan, că a propus închiderea circulației pe Hațeganu pe perioada lucrărilor: „E absurd să închizi traficul pe o arteră atât de ciruclată și absolut necesară. Noi am făcut o bretea, o stradă provizorie să se poată circula și se circulă chiar mai bine ca înainte”.

„În loc de o bandă, acum se intră pe patru benzi în Vitan”, a mai declarat primarul Robert Negoiță.

Artera care face legătura între Sectorul 3 și Sectorul 4 va fi gata în septembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`