Robert Negoiță, despre aglomerația la înscrierea în grădinițele de vară: Inspectoratul folosește un sistem primitiv de înscriere / Nu este ușor să îi convingem pe dascăli să vină la muncă în vacanță (VIDEO)

Robert Negoiță, despre aglomerația la înscrierea în grădinițele de vară: Inspectoratul folosește un sistem primitiv de înscriere / Nu este ușor să îi convingem pe dascăli să vină la muncă în vacanță (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a comentat aglomerațiile formate la înscrierea în grădinițele de vară, miercuri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și susține că Inspectoratul Școlar nu a fost de acord să folosească sistemul „modern” de înscriere online al primăriei, ci a preferat să utilizeze „un sistem primitiv”. Pe de altă parte, edilul a atras atenția că nu este ușor să convingi dascălii să vină la muncă în vacanță.

Robert Negoiță, pe B1 TV, despre situația grădinițelor de vară din Sectorul 3

Întrebat cum s-a ajuns la formarea de aglomerații, primarul Sectorului 3 a explicat: „Nu există, repet, nu există în această țară o primărie care să fie mai orientată către învățământ ca Primăria Sector 3 (…). În Sectorul 3, noi avem 10.000 de locuri în creșe și în grădinițe. Niciodată aceste locuri nu au fost umplute, pentru că nu avem, din nefericire, atâți copii”.

„Aici sunt două probleme: 1. Modalitatea pe care inspectoratul, ministerul, modalitatea de înscriere (…). Noi am solicitat să folosească sistemul nostru de înscriere online modern, îl avem, a funcționat foarte bine câtă vreme au fost creșele în administrarea noastră. Nu stătea nimeni la așa ceva, este o umilință să stai noaptea, să stai în picioare, să îți pierzi ore, zile din viață, deci acesta e Ev Mediu ce se întâmplă acolo, dar, repet, Inspectoratul nu a fost de acord să folosească sistemul nostru de înregistrare online”, a adăugat edilul.

„Este trist că inspectoratul nu a dorit, nu a fost de acord să folosească sistemul nostru, care, repet, a fost verificat ani de zile. A funcționat fără sincope. Este perfect valabil și astăzi și îl putem folosi. Inspectoratul nu a fost de acord, repet, explicit s-au exprimat în sensul că nu vor să folosească sistemul nostru și folosesc un sistem primitiv, Ev Mediu – de aici, problemele”, a continuat Robert Negoiță.

„Pe de altă parte, chiar dacă nu doar că noi îi plătim, le dublăm salariile dascălilor, dar le-am și crescut în ultima ședință de consiliu, le-am crescut bugetul și indemnizația         zilnică. Cu toate astea, nu ne este ușor să îi convingem pe dascăli să vină la muncă în perioada de vacanță. Aici e problema reală. Astăzi, când discutăm, sunt deschise undeva la 1.000 de locuri din 10.000. Noi, ca primărie, ne-am făcut treaba, dar nu putem noi să îi determinăm pe dascăli să vină la muncă în perioada de vacanță”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`