DOLIU în lumea sportului: Robert Cadar a încheiat cursa pentru viața sa. Ciclistul suferea de o formă RARĂ de cancer

DOLIU în lumea sportului: Robert Cadar a încheiat cursa pentru viața sa. Ciclistul suferea de o formă RARĂ de cancer

Robert Cadar, inginer de profesie, dar cunoscut ca blogger, fotograf, ciclist, alergător montan a încetat din viață la vârsta de 39 de ani.

„Azi îngerul meu s-a dus să alerge în cer… a luat cu el inima mea și știu ca toata lumea l-a iubit… A fost cel mai minunat om, un luptător cu o voință și un optimist extraordinar care a adus numai bine pentru noi toti,… mie mi a fost cel mai grozav iubit, sot si prieten… Acum a încheiat cel mai dur maraton, dar l-a incheiat asa cum il stiti voi toti… Te iubesc, îngerul meu”, a fost mesajul transmis pe contul de Facebook.

Bărbatul a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer numită melanom de mucoasă bucală cu metastaze cerebrale, potrivit mytex.ro.

Robert a luptat aproape doi ani cu o formă rară de cancer, însă aproape zi de zi a alergat şi în această perioadă (alerga, până acum două luni) și continua să mobilizeze oamenii pentru a-i ajuta pe alții. Ciclistul a creat comunitatea #alergBrașovul și s-a implicat permanent în organizarea evenimentelor caritabile. El a coagulat o frumoasă comunitate de alergători în jurul său, pe care i-a implicat în permanență în promovarea cauzelor umanitare diverse. Ba chiar sprijinea și în acest timp – când el însuși avea nevoie de bani pentru investigațiile și terapiile costisitoare din străinătate, fiindcă în România nu există acestea sau nu poți ajunge la ele în timp util – alte cauze umanitare şi făcea donaţii, direct sau prin asociaţia sa, Asociaţia Umanitară „Alerg pentru Viaţă”.

Deși a fost operat la începutul anului și a urmat un tratament revoluționar la Manchester, dar cu puternice efecte adverse, și, deși ultimul CT arăta că metastazele cerebrale au dispărut, starea lui de sănătate s-a înrăutățit în ultimul timp.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`