Risc însemnat de avalanșe în munții Făgăraș și Bucegi, avertizează meteorologii

Risc însemnat de avalanșe în munții Făgăraș și Bucegi, avertizează meteorologii
Foto simbol: Pixabay

Există un risc însemnat de producere de avalanșe în munții Făgăraș și Bucegi, la altitudini de peste 1.800 de metri, avertizează Centrul Meteorologic Transilvania Sud, potrivit Agerpres.

Risc de avalanșe în munții Făgăraș și Bucegi

La înălțimi de peste 1.800 de metri, riscul de avalanșe este de gradul 3, pe o scară de la 1 la 5.

„În masivele Bucegi şi Făgăraş, la peste 1.800 m, se pot declanşa avalanşe de placă la supraîncărcări, riscul declanşării avalanşelor va fi însemnat (3); sub 1.800 m, riscul va fi moderat (2)”, spun meteorologii sibieni.

La Bâlea Lac se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă măsurat la o stație meteo din zona montană, de 79 de centimetri. Acolo se poate ajunge doar cu telecabina și doar dacă acest lucru este permis de condițiile meteorologice. Pe Transfăgărășan este închis accesul între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

Cât de frig va fi în România în această perioadă

Marți este în frig în toată țara, a confirmat directoarea executivă a ANM, Florinela Georgescu, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

„Va fi la fel pe parcursul nopții care urmează, dar și mâine, și mâine noapte. Astăzi în Moldova au fost cele mai coborâte temperaturi (…). Cele mai scăzute valori termice le așteptăm în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor putea coborî spre -21, -20 de grade, iar mâine noapte tot acea zonă va fi cea în care sunt de așteptat valorile cele mai scăzute”, a adăugat directoarea executivă a ANM.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`