Rezultate finale Bacalaureat 2020, toamna. Listele cu notele finale de la Bac

Rezultate finale Bacalaureat 2020, toamna. Listele cu notele finale de la Bac

Duminică, 5 septembrie,au fost publicate pe bacalaureat.edu.ro rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. După soluționarea contestațiilor, care a avut loc în perioada 2 – 4 septembrie, reprezentnații Ministerului Educației au publicat rezultatele finale.

Rezultatele finale la Bacalaureat sunt publicate în format anonimizat, la fel ca și în sesiunile precedente.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, potrivit Ministerului Educației.

Amintim că anul acesta, în premieră, din cauza epidemiei de coronavirus, Bacalaureatul a fost susținut în trei sesiuni diferite: cea din iunie, sesiunea specială din iulie și bacalaureatul de toamnă.

De asemenea, trebuie ramintit că elevii au susținut doar materia de pe semestrul I, ținându-se cont că în semenestrul al II-lea s-au fpcut exclusiv cursuri online.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, afirmă MEC, într-un comunicat de presă.

Rezultate finale Bacalaureat 2020, toamna. Lista notelor la Bac, după rezolvarea contestațiilor, afișată de Edu.ro

Alba

Arad

Argeș

Bacău

Bihor

Bistrița-Năsăud

Botoșani

Brașov

Brăila

București

Buzău

Călarași

Caraș-Severin

Cluj

Constanța

Covasna

Dâmbovița

Dolj

Galați

Giurgiu

Gorj

Harghita

Hunedoara

Ialomița

Iași

Ilfov

Maramureș

Mehedinți

Mureș

Neamț

Olt

Prahova

Satu Mare

Sălaj

Sibiu

Suceava

Teleorman

Timiș

Tulcea

Vâlcea

Vaslui

Vrancea

Cum și când s-au depus contestațiilelaBacalaureat 2020, sesiunea de toamnă

În aceeași zi în care s-auafișatrezultatele parțiale, în data de 2 septembrie, în intervalul orar 16.00-20.00, absolvenții de liceu aupututdepune contestațiile.

Contestațiile pot fi depuse / transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, conform ordinului Ministerului Educației și Cercetării, candidații care depun / transmit prin mijloace electronice contestații, completează semnează și depun / transmit, prin mijloace electronice, o declarație-tip în care menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de părinții/reprezentanții legali ai acestora.

În intervalul 2-4 septembrie contestațiile au fost soluționate.

În data de 5 septembrie au fost publicate pe bacalaureat.edu.ro rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`