Rezultate Bacalaureat 2021. Notele au fost publicate pe Edu.ro

Rezultate Bacalaureat 2021. Notele au fost publicate pe Edu.ro

Rezultatele la Bacalaureat 2021 au fost publicate luni, 5 iulie, pe edu.ro și la avizierele liceelor în care s-au desfășurat examenele în această sesiune. De la ora 12:00 și până la ora 18:00, candidații nemulțumiți de note pot depune contestații inclusiv prin mijloace electronice.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 9 iulie, după depunerea și rezolvarea contestațiilor.

86.120 de candidaţi au promovat examenul de Bacalaureat, rata de promovare fiind 67,8%, iar 112 candidaţi au obţinut media 10, anunţă Ministerul Educaţiei luni, după publicarea rezultatelor examenului.

La Bacalaureat 2021 s-au înscris 133.663 de candidați, dintre care 114.137 de candidați din promoția curentă. În Capitală au susținut probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidați.

Rezultatele la Bacalaureat sunt anonimizate, iar pe liste nu mai sunt afișate numele și prenumele elevului, ci un cod unic aferent fiecărui candidat.

„Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia”, arată metodologia de organizare a examenelor.

Fiecare elev a primit la începutul examenelor o foaie pe care erau trecute informațiile: codul unic aferent candidatului, școala de proveniență, numele și prenumele, CNP-ul și județul.

Contestații Bacalaureat 2021

Contestațiile pot fi depuse/transmise în ziua afișării primelor rezultate ale examenelor de la Bacalaureat 2021, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Pentru transmiterea contestației, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise

În perioada 6-9 iulie sunt rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale la Bacalaureat 2021 vor fi afișate pe data de 9 iulie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`