Rezultat pozitiv la alcooltest după consumarea unui corn cu ciocolată sau vanilie. Polițiștii au făcut un experiment (VIDEO)

Rezultat pozitiv la alcooltest după consumarea unui corn cu ciocolată sau vanilie. Polițiștii au făcut un experiment (VIDEO)
Sursa foto: captura video Facebook/ Viorel Teaca

Fostul polițist din Sibiu, Viorel Teacă, a făcut un experiment după ce postaea unui șef de poliție din Africa a devenit viral, în care acesta consumase un corn cu ciocolată, iar rezultatul la alcooltest a fost pozitiv.

Experimentul polițiștilor

În experimentul polițistului african, primarul îi oferă un corn cu ciocolată pentru a face experimentul, iar rezultatul etilotestului a fost de 0,21, conform Adevărul.

Și Viorel Teacă a realizat acest experiment. A mâncat un corn cu vanilie și esență de șampanie, apoi a suflat în alcooltestul folosit și de către Poliția România. Mare a fost surprinderea când rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,32.

Videoclipul lui a strâns foarte multe reacții. Unii nu au crezut în experiment, iar alții au criticat sistemul, având în vedere că oameni nevinovați pot rămâne fără permis în astfel de situații.

Cum au reacționat internauții

Unii internauți care au avut contact cu domeniul panificației au explicat că aceste produse pot fi tratate cu o concentrație mare de alcool pentru a păstra termenul de valabilitate. Se pare că această cantitate de alcool poate influența rezultatul unui alcooltest, chiar dacă a fost consumat în cantități mici.

„Am lucrat în panificație. Tot ce este ambalat în folie se stropește cu un alcool foarte pur, de concentrație foarte mare, ceva de îți lăcrimează ochii când ești mai aproape atunci când se ambalează. De ce? Ca să mărească termenul de valabilitate. Se folosește și în aluat!”, a scris un utilizator în comentarii.

Un alt internaut a spus că rezultatul fals pozitiv este cauzat și de către produsele de igienă personală.

„Aveam aparat, la fel, de la aceeași firmă, în 2011 și trebuia să testez toți muncitorii înainte de a pleca de la hotel, țin să vă spun că iese alcoolemia și la pasta de dinți, la guma de mestecat și multe altele”, a explicat el.

Dar, unii internauți au atras atenția că experiementul nu a fost corect pentru că ar fi trebuit să măsoară alcoolemia și înainte de a consuma cornul pentru a vedea că rezultatul este într-adevăr acela sau să aștepte o perioadă de timp după ce a mâncat sau să bea apă apoi să sufle în etilotest.

„Corect era să sufli înainte să mănânci și după, așa demonstrai că e de la corn. Poate ai consumat ceva alcool înainte să mănânci cornul”, a scris un utilizator.

Specialiștii știu faptul că produsele de panificație pot duce la astfel de rezultate. Asta se cauzează din cauza drojdiei care va fermenta și va produce o cantitate foarte mică de alcool. În plus, sunt sunt arome de ciocolată sau vanilie care pot conține urme de alcool care este folosit ca solvent.

Dar, această alcoolemie este, de cele mai multe ori, cu mult sub nivelul detectabil de un etilotest standard.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)