Rezidențiat 2020. Locurile și posturile scoase la concurs de Ministerul Sănătății

Rezidențiat 2020. Locurile și posturile scoase la concurs de Ministerul Sănătății
Foto: Hepta/Zuma

Examenul de Rezidențiat din 2020 va avea loc la data de 15 noiembrie, fiind organizat în condiții speciale din cauza pandemiei de COVID-19. Concursul pentru locurile și posturile scoase de către Ministerul Sănătății se va desfășura în șase centre universitare, astfel: București; Cluj – Naopca; Craiova; Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Examenul se va desfășura după aceeași metodologie ca și în anii precedenți, pe o durată de 4 ore, sub forma unui test grilă cu 200 de întrebări.

Locuri și posturi scoase la Rezidențiat în 2020

Pentru sesiunea din noiembrie 2020, Ministerul Sănătății a scos la concurs 6.513 de locuri și posturi pentru 3 domenii de pregătire astfel: 4.080 locuri și posturi pentru domeniul medicină: alergologie și imunologie clinică; anatomie patologică; anestezie și terapie intensivă; boli infecțioase; cardiologie; cardiologie pediatrică; chirurgie cardiovasculară; chirurgie generală; chirurgie orală și maxilo-facială; chirurgie pediatrică; chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă; chirurgie toracică; chirurgie vasculară; dermatovenerologie; diabet zaharat,nutriție și boli metabolice; endocrinologie; epidemiologie; expertiza medicală a capacitații de muncă; farmacologie clinică; gastroenterologie; gastroenterologie pediatrică; genetică medicală; geriatrie și gerontologie; hematologie; igienă; medicina muncii; medicină de familie; medicină de laborator; medicină de urgență; medicină fizică şi de reabilitare; medicină internă; medicină legală; medicină nucleară; medicină sportivă; microbiologie medicală; nefrologie; nefrologie pediatrică; neonatologie; neurochirurgie; neurologie; neurologie pediatrică; obstetrică ginecologie; oftalmologie; oncologie medicală; oncologie şi hematologie pediatrică; ortopedie pediatrică; ortopedie și traumatologie; otorinolaringologie; pediatrie; pneumologie; pneumologie pediatrică; psihiatrie; psihiatrie pediatrică; radiologie-imagistică medicală; radioterapie; reumatologie; sănătate publică și management; urologie.

1.219 de locuri și posturi pentru medicină dentară (chirurgie dento-alveolară; chirurgie stomatologică și maxilo-facială; endodonție; ortodonție și ortopedie dento-facială; parodontologie; pedodonţie; protetică dentară; stomatologie generală).

Alte 1214 locuri scoase la concurs pentru farmaciei(farmacie clinică; farmacie generală; industria farmaceutică și cosmetică; laborator farmaceutic).

Măsurile sanitare pentru organizarea examenului, în contextul pandemiei

Ministerul Sănătății a precizat, într-un comunicat de presă, o serie de măsuri avute în vedere pentru organizarea examenului de rezidențiat, în contextul epidemiologic actual.

Având în vedere pandemia de COVID-19, vor fi prevăzute drept măsuri sanitare de răspândire a SARS-CoV-2: purtarea obligatorie a măștii de protecție; circuite separate de intrare / ieșire; măsurarea temperaturii la intrarea în sălile de examen.

„Vor fi prevăzute măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaților, dar și a personalului implicat în organizare-purtarea obligatorie a măștii medicale pe durata desfășurării examenului, circuite distincte pentru intrare/ieșire din sălile de concurs, măsurarea temperaturii la intrarea în săli, asigurarea dezinfectanților pentru mâini și suprafețe, alocarea unui număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanțării fizice, precum și asigurarea unor săli speciale pentru candidații cu temperatură”, a precizat Ministerul Sănătății. Înscrierile pentru examenul de Rezidențiat din acest an au început la data de 8 octombrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)