Revolta unei pensionare, după ce soțul ei a rămas fără decizia de recalculare a pensiei, fără nicio explicație: “Soțul meu a lucrat 61 de ani”

Revolta unei pensionare, după ce soțul ei a rămas fără decizia de recalculare a pensiei, fără nicio explicație: “Soțul meu a lucrat 61 de ani”
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O pensionară din București a povestit cum soțul ei a rămas fără decizia de recalculare a pensiei pe care o primise.

Nu i s-a oferit nicio explicație

Femeia a spus că poştaşul i-a solicitat-o înapoi, fără a le oferi nicio explicaţie.

Pensionara a preizat că a mers să ceară explicații atât la Poştă, cât şi la Casa de Pensii, însă nimeni nu i-a dat niciun răspuns, informează Antena 3.

Mai mult decât atât, femeia spune că nu i-a fost acceptată nicio cerere-reclamație la ghișeu.

„Nimeni nu știe să spună de ce s-a cerut această decizie de recalculare”

„În data de 16 august poștașul de la Oficiul Poștal 63 București a venit și ne-a adus deciziile de pensie, la ambii soți, și mie și soțului meu. La câteva ore s-a reîntors și a retras plicul în care se afla decizia de pensionare a soțului meu, Toma Dumitru, pe motiv că la oficiu a venit o dispoziție să se retragă anumite plicuri în care existau aceste decizii de pensionare. Asta a fost vineri.

Am mers luni la Casa de Pensii Sector 1, unde domnul șef al Casei de Pensii Sector 1 a spus că el nu știe absolut nimic de această situație. Să se retragă de la destinatari plicurile cu decizii. Am plecat. 

Am întrebat încă o dată la Poștă, mi s-a spus că asta e dispoziția, să le retragă. Asta e zic, dar vă rog frumos să eliberați o adeverință din care să rezulte că acest plic a fost retras cu decizie. Mi s-a spus că nu poate să-mi dea așa ceva. Au mai trecut câteva zile. Astăzi am fost din nou la Casa de Pensii în Sectorul 1. Mi s-a spus același lucru, că nu se cunoaște absolut nimic de faptul că se retrag aceste plicuri. Nu mi s-a primit niciun fel de cerere-reclamație la ghișeu.

Deci nimeni nu știe să spună de ce s-a cerut această decizie de recalculare. Pensia (n.r. a soţului) era crescută, deci era ok, era normală. Soțul meu a lucrat 61 de ani, este inginer de meserie”, a relatat Maria Toma, la Antena 3 CNN.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`