Revoltă după viitură. Sinistrații din Amzacea, Constanța, acuză autoritățile că i-au ajutat prea puțin și prea târziu: „Funcționarii au dormit în hainele statului”

Revoltă după viitură. Sinistrații din Amzacea, Constanța, acuză autoritățile că i-au ajutat prea puțin și prea târziu: „Funcționarii au dormit în hainele statului”
Sursa foto: Captură video - ziuaconstanta.ro / B1TV

În Amzacea, localitatea cea mai afectată de inundații din județul Constanța, circa 160 de oameni au rămas pe drumuri. Sinistrații acuză că autoritățile i-au ajutat prea puțin și prea târziu. Ei au mers la primărie să ceară socoteală.

Sinistrații din Amzacea, supărați pe autorități

Oamenii au dormit pe la rude, în timp ce paturile de campanie duse în casele lor cedează fără să fie folosite.

„Dormim la cumnatul nostru și eu am venit dimineață să încercăm să rupem tapetul. M-am pus cu piciorul și când am pus piciorul, deja au căzut scândurile jos. Uitați-le, că nu le-am ridicat. Deci nu vreau multe, decât să-mi facă casa cât de cât și ceva pe jos să pun, că tot parchetul s-a umflat și mergea frigiderul. Uitați, mașina de spălat cum am luat-o din apă. Încep copiii școala, toate hăinuțele pluteau în apă, tot. Eu m-am chinuit mult să am această căsuță. N-avem nimic, nu ne-a mai rămas nimic!”, a spus un sinistrat, pentru Digi24.

„Funcționarii au dormit în hainele statului, prefectul doarme în hainele statului”, a acuzat un altul.

Autoritățile locale recunosc că au fost luate prin surprindere. Potrivit acestora, circa 60 de gospodării au fost grav afectate, dar numărătoarea continuă încă.

„Noi avem cam 60, așa, estimate. N-am trecut niciodată printr-o situație de acest gen. E ceva și pentru noi… Ne-a luat și pe noi prin surprindere”, a declarat Viorica Huțu, asistent social, pentru Digi24.

Ce spune primarul din Amzacea după ce localitatea i-a fost afectată de inundații

După ce toate gospodăriile vor fi evaluate, o comisie de la Prefectură va decide cum vor fi ajutați oamenii. Autoritățile locale spun că numărul caselor modulare va fi suplimentat, în funcție de necesități.

„Din astea 60, cred că mai mult de jumătate nu mai pot fi locuite, pentru că apa a avut oricum în tavan, sunt case vechi, din chirpici, mulți sunt pensionari, nu au posibilități să-și mai refacă casa sub nicio formă. Am pregătit la cămin o masă caldă pentru persoanele care sunt aici, dar au refuzat, au zis că mai bine să le dăm câte o sticlă de ulei, zahăr”, adeclarat și Romică Stan, primarul comunei Amzacea, potrivit Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)