Retrospectiva celor mai regretate persoane care au murit în 2011 (VIDEO)

Publicat: 26 12. 2011, 20:09

Au făcut istorie iar acum ne-au părăsit, ca să facă parte din ea. Odată cu 2011, au plecat dintre noi nume grele: Fănuş Neagu, Liviu Ciulei, Johnny Răducanu, Alexandru Tocilescu, Cornel Fugaru şi Mălina Olinescu.

Şi politica a pierdut un nume de referinţă Ion Diaconescu – președintele de onoare al PNȚCD. Dispariţia lor ne-a lăsat trişti, dar ne vom aminti de ei mereu cu drag.

Fănuș Neagu

Prieteni, scriitori şi cititori l-au condus în luna mai pe ultimul drum pe Fănuş Neagu. Scriitorul a răspuns chemării îngerului care l-a strigat, și şi-a luat rămas bun de la toţi cei pe care i-a îndrăgit.

Am pierdut un om foarte preţios, un prieten, un om extraordinar, un om cu atitudine„, a spus Sergiu Nicolaescu, după moartea scriitorului.

Cornel Fugaru

În ropote de aplauze! Așa a fost condus pe ultimul drum și compozitorul Cornel Fugaru. Fie că l-au cunoscut sau doar i-au admirat muzica, sute de oameni au vrut să îşi ia rămas bun de compozitorul răpus de un cancer cu care s-a luptat timp de 8 ani.

Cornel Fugaru a încetat din viaţă pe 13 iulie, după ce s-a luptat cu cancerul mai bine de 8 ani.

Johnny Răducanu

Pe 21 septembrie, lumea jazzului își lua adio de la Johhny Răducanu. Artistul a fost condus pe ultimul drum de familie, prieteni şi colegi. Fiecare dintre ei și-a reamintit în cuvinte frumoase despre omul și artistul care a fost Johnny Răducanu.

Deşi se lupta cu o boală necruţătoare, Johnny Răducanu nu a vrut să se vadă niciodată cât îi este de greu.

Ion Diaconescu

Fostul lider ţărănist Ion Diaconescu a fost condus, pe 13 septembrie, pe ultimul drum. În vârstă de 94 de ani, președintele de onoare al PNȚCD s-a retras din prim planul vieții politice după guvernarea CDR din 1996-2000. Sute de oameni, politicieni şi cunoscuţi au venit să-i aducă un omagiu celui care va rămâne un reper în politica românească.

Ion Diaconescu a fost continuatorul lui Corneliu Coposu. Supravieţuitor al închisorilor comuniste, a luptat pentru pricipiile sale pe care le-a promovat și în politica postcomunistă. Liderul ţărănist a avut un rol însemnat în guvernarea CDR, singura considerată  veritabilă a unui partid istoric după 1989.

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat post-mortem pe seniorul ţărănist Ion Diaconescu cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Ofiţer. O decoraţie pe care fostul şef al statului, Emil Constantinescu, o consideră o ofensă.

Liviu Ciulei

Din constelația personalităților românești a mai căzut o stea… marele regizor de teatru şi film Liviu Ciulei, în vârstă de 88 de ani, a murit pe 25 octombrie în Germania.

A fost primul cineast român distins cu Marele Premiu al Festivalului de Film de la Cannes – in 1965, pentru pelicula „Pădurea spânzuraţilor”. Liviu Ciulei lasă în urmă o carieră impresionantă de regizor, scenarist, actor, scenograf, dar şi profesor de film.

Este o pierdere inestimabilă pentru lumea culturală românească, spun actorii.  A dăruit cel mai bun film românesc al tuturor timpurilor – „Pădurea spânzuraţilor”, în opinia specialiştilor, ceea ce-l face nemuritor.

Mălina Olinescu

O veste neagră lovea pe 12 decembrie muzica uşoară românească: Mălina Olinescu, părăsea scena vieţii.

Suferea din dragoste, povestesc prietenii, şi nu a putut depăşi depresia. Poliţiştii au găsit în casa artistei alcool şi mai multe medicamente antidepresive. Medicii legişti au anunţat că Mălina Olinescu s-a stins din cauza leziunilor suferite în urma căderii de la balcon.

Neîmplinită în dragoste și fără a-și găsi locul într-o lume muzicală poate prea comercială pentru sensibilitatea și talentul ei, Mălina Olinescu a ales să renunțe la viața.

Cele mai regretate decese din 2011

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />