Rețetă ușoară și delicioasă pentru pastă de pește proaspăt / Ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare

Publicat: 07 04. 2023, 13:43
Foto: Pixabay

Să-ți impresionezi oaspeții cu un fel de mâncare delicios poate fi o briză cu o rețetă simplă și delicioasă de pastă de pește proaspăt. Făcută din doar câteva ingrediente, această rețetă este ușor de preparat și cu siguranță vă va încânta papilele gustative.

Pasta de pește proaspăt este un ingredient versatil care este perfect pentru sandvișuri sau aperitive. Fie fiert, copt la cuptor sau la grătar, produce un rezultat delicios, cu o textură uniformă, care cu siguranță va impresiona.

Crearea acestei rețete va necesita două ore din timpul tău, dar este un proces simplu care nu necesită abilități culinare extraordinare. Aroma merită cu siguranță efortul. Spre deosebire de zacusca de pește, acest fel de mâncare oferă o textură și un gust distincte și poate rămâne proaspăt în frigider timp de trei până la patru zile.

Pentru pasionații de pește, luați în considerare friptura de pește la cuptor sau supa de pește lipovenească opțiuni delicioase de savurat.

Rețetă savuroasă de pastă de pește proaspăt: Ingrediente și mod de preparare

Pentru a pregăti acest fel de mâncare, ai nevoie de 500 de grame de pește proaspăt precum ton, macrou, somon, sturion, crap, halibut sau sardine. În plus, veți avea nevoie de o jumătate de ardei gras, o ceapă mică, o lingură de ulei, 50 de grame de unt, o linguriță de suc de lămâie și sare și piper pentru condimente. Alternativ, puteți folosi și conservă, dar asigurați-vă că scurgeți bine peștele înainte de utilizare.

Pentru cei care aleg să folosească pește proaspăt, o metodă simplă, dar eficientă, presupune fierberea acestuia într-un amestec de sare, o frunză de dafin și o lingură de oțet. Folosiți suficientă apă pentru a scufunda peștele și fierbeți timp de aproximativ 20 de minute. Odată ce suprafața este acoperită cu spumă, extrageți peștele din apă și lăsați-l să se răcească. Etapa finală presupune extragerea delicată a oaselor din pește.

Între timp, taie cubulețe ceapa și ardeiul iute și călește-le cu o lingură de ulei și puțină apă, până când se înmoaie. Oprește focul și lasă totul la răcit.

Pasul următor este să pui în blender peștele, legumele și untul și să le mixezi. Vei obține o pastă fină și delicioasă. În cazul în care nu ai blender, dă ingredientele prin mașina de tocat, după care adaugă untul moale.

În final, condimentează cu sare și piper și adaugă o linguriță de suc de lămâie, pentru ca pasta să aibă un gust ușor acrișor și să nu fie grețoasă.

Dacă ții post, poți folosi, în loc de unt, două sau trei linguri de ulei și amestecă bine, până când obții o pastă fină, scrie bzi.ro.

Cum se servește pasta de pește proaspăt?

Pasta de pește poate fi folosită în sandvișuri sau poate fi așezată pe cubulețe de pâine, felii de castravete, de ardei, lămâie sau pe biscuiți sărați. De asemenea, cu această pastă, se pot face și ouă umplute.

Pasta de pește nu rezistă mai mult de trei sau patru zile la frigider, astfel că ar fi bine să o consumi repede. Însă, dacă vrei să te bucuri de ea mai mult timp, o poți pune în borcane de 200-300 de grame și să o sterilizezi timp de aproximativ 45 de minute, din momentul în care apa a dat în clocot. Lasă-le în apă până a doua zi, apoi șterge-le și depozitează-le în cămară. În acest fel, pasta va rezista și câteva luni.

Poftă bună!