Rețetă spectaculoasă de sarmale. Ce propune Chef Foa pentru masa de Crăciun

Publicat: 24 12. 2021, 09:19
Actualizat: 24 12. 2021, 09:20
Foto: Facebook @ Chef Foa

Odată cu Sărbătoarea Crăciunului vin și cele mai așteptate mese din an și parcă evenimentul n-ar mai fi la fel fără nelipsitele sarmale. Cum românul este un expert „în domeniu”, rețetele au devenit din ce în ce mai pretențioase și cu ingrediente considerate cândva un pic mai inedite. Renumit pentru mâncărurile spectaculoase și delicioase, Chef Foa a propus o rețetă specială de sarmale, potrivit Kanald.ro.

Chef Foa, rețetă spectaculoasă de sarmale pentru masa de Crăciun. Ingredientele de care aveți nevoie:

  • Varză murată
  • Carne de vită
  • Carne de porc (burtă)
  • Orez
  • Ceapă
  • Usturoi
  • Cimbru proaspăt
  • Suc de roşii făcut în casă
  • Piper
  • Frunze de dafin
  • Oase de vită
  • pentru mămăligă: mălai, unt, apă
  • pentru servit: smântână, ardei iute

Cum se prepară:

Oasele de vită trebuie lăsate în cuptor să se rumenească. Mai apoi, se pun într-o oală și se fierb astfel încât să se obțină o zeamă limpede.

Carnea trebuie trecută prin mașina de tocat.

Se rumenește ceapa tăiată cu usturoiul până se înmoaie, iar ulterior trebuie adăugat cimbru proaspăt. Se lasă să se răcească.

E nevoie să scoateți măduva din osul de vită și să amestecați bine carnea tocată, ceapa prăjită și orezul, pentru umplutură.

Sarea și piperul se adaugă după gust. Se desfac frunzele de varză și se scot nervurile dure.

Pe fiecare frunză de varză trebuie puse cantități egale de umplutură, iar mai apoi se rulează.

Sarmalele se pun într-un vas de lut și se adaugă sucul de roșii preparat în casă, usturoiul, cimbrul și carnea de porc.

Vasul de lut trebuie acoperit și băgat la cuptor – se lasă la 150 de grade, timp de două ore. Ulterior, se scoate capacul vasului, se încinge cuptorul la 180 de grade și se mai lasă sarmalele la cuptor pentru alte 45 de minute, ca să facă o crustă maronie.

Sarmalele se servesc cu mămăliguță, smântână și ardei iuți.