Rețeta zilei: Cum faci cea mai bună prăjitură cu măr şi budincă de vanilie

Rețeta zilei: Cum faci cea mai bună prăjitură cu măr şi budincă de vanilie

Dacă îți e poftă de ceva bun, gătit în casă, un preparat senzaţional este prăjitura cu măr şi budincă de vanilie.

ȘOC ȘI GROAZĂ LA MORMÂNTUL LUI ARSENIE BOCA! PROFEȚIA SE ADEVEREȘTE! URGIA VINE PESTE ROMÂNIA, FRAȚILOR (GALERIE FOTO)

Pentru acest desert ai nevoie de câteva ingrediente: 200 de grame de untură ori margarină pentru prăjituri, 500 de grame de făină, 200 de grame de zahăr, un ou, două linguri de smântână, un plic de praf de copt și un praf de sare.

CUTREMUR MONDEN! IULIA VÂNTUR, ÎN PERICOL DE MOARTE! ANUNȚ DE ULTIM MOMENT PRIVIND STAREA ARTISTEI (GALERIE FOTO)

Mod de preparare:

ȘOC ÎN MUZICA POPULARĂ! IRINA LOGHIN A RECUNOSCUT TOT DESPRE RELAȚIA BOMBĂ! FUEGO E ULUIT! I-A LUAT MÂNA ȘI… (GALERIE FOTO)

Amestecă untură(margarină) cu făînă, apoi adăugă şi restul ingredientelor şi frământă aluatul. Dacă este prea tare, mai adăugăpuţină smântână, dar trebuie să ai grijă să nu se înmoaie prea tare, potrivit kiloretete.com.

Când e gata, îl inveleştiîn folie alimentară şi îl laşila frigider timp de o oră.

Împărţim aluatul în două părţi egale, apoi dintr-una întindezi o parte într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Trebuie să ai, însă, grijă, pentru că se rupe uşor.

Presără aluatul cu gris, apoi merele curăţate taie-le felii şi pune-le peste. Separat, pune praful de budincă împreună cu zahărul şi laptele, apoi fierbe budincă în mod obişnuit. Când e gata, toarnă budinca peste stratul cu mere.

Întinde şi a doua parte a aluatului, apoi taie-l fâşii lungi şi pune-lepeste stratul de budincă în formă de gratii. Coace la 180 de grade, aproximativ 35 de minute.

Lăsă un pic să se răcească, după care presarăm zahăr pudra pe deasupra şi o putem servi.

Ingrediente necesare pentru umplutură: patru linguri de griş, şase mere mai mari, 1,2 l de lapte, trei pachete de budincă de vanilie și nouă linguri de zahăr.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`