Rețeta ideală pentru Postul Paștelui. Se prepară extrem de ușor și este nevoie de doar câteva ingrediente
:format(webp):quality(80)/http://www.b1tv.ro/wp-content/uploads/2025/03/midsection-view-man-s-hand-cutting-vegetable-kitchen-1620x1080.jpg)
Pentru credincioșii din țara noastră, această perioadă este puternic impactată de Postul Paștelui. O perioadă de restricții alimentare pe care nu mulți o pot duce până la bun sfârșit. Însă, și preparatele de post pot fi extrem de gustoase și cel mai important, pot fi gătite fără prea mult efort.
Până pe 19 aprilie, ultima zi din Postul Paștelui, credincioșii sunt în căutare de rețete simple și delicioase! O alegere perfectă în această perioadă sunt dovleceii la cuptor umpluți cu legume mexicane.
Pentru a realiza această rețetă simplă, nu este nevoie decât de câteva ingrediente extrem de ușor de găsit: doi dovlecei medii, un morcov, jumătate de ardei gras de orice culoare și aproximativ 100 de grame de porumb. Legumele și porumbul pentru umplutură pot fi înlocuite cu 250 de grame de legume mexicane congelate.
De asemenea, va mai fi nevoie și de două fire de ceapă verde, un cățel de usturoi, 100 de grame de cașcaval ras (sau două linguri de pesmet, pentru ca rețeta să fie de post), două linguri de ulei, sare, piper, puțină verdeață.
Modul de preparare
Se începe prin a tăia dovleceii în două, pe lungime. Apoi, cu ajutorul unei lingurițe, se scobește miezul și se pune puțină sare. Dacă miezul nu are semințe și filamente, poate fi tocat mărunt și folosit la umplutură, potrivit Click.
Mai departe, se unge o tavă cu ulei, se așază dovleceii și se presară puțin ulei peste ei. Se toacă mărunt ceapa și usturoiul, și opțional, verdeață. Următorul pas este tocarea ardeiul în cubulețe, răzuirea morcovului și punerea tuturor ingredientelor într-un castron.
Peste legume se pune cașcavalul ras (sau pesmetul), împreună cu porumbul. Totul trebuie amestecat bine, asezonat cu sare și piper, iar apoi, adăugat puțin ulei. Jumătățile de dovlecei vor fi umplute cu grijă, iar cuptorul încins la 180 de grade.
Tava va fi acoperită cu folie de aluminiu și totul va fi lăsat la copt vreme de 20 de minute. Apoi, folia trebuie îndepărtată, iar dovleceii lăsat să se rumenească pentru încă 10 minute.