Rețeta ideală pentru Postul Paștelui. Se prepară extrem de ușor, cu doar câteva ingrediente

Publicat: 22 03. 2025, 10:00
midsection-view-man-s-hand-cutting-vegetable-kitchen
Sursă foto: Freepik/ @freepik

Mai este mai puțin de o lună până la terminarea Postului Paștelui. Cu toate astea, credincioșii sunt în căutarea unor rețete care să respecte restricțiile alimentare, dar să fie și pline de savoare.

Printre rețetele ideale pentru Postul Paștelui se numără și cea de conopida cu usturoi și ciuperci. Se pregătește extrem de ușor, fiind potrivită și pentru cei care nu au prea multă experiență în bucătărie.

 

Ingredientele necesare pentru prepararea rețetei

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă de post este nevoie de o conopidă suficient de mare, 200 de grame de ciuperci champignon, două linguri de ulei de măsline, trei căței de usturoi, câte o jumătate de linguriță de sare, piper, boia dulce sau afumată și, nu în ultimul rând, puțin pătrunjel tocat, potrivit Click.

 

Modul de preparate

Primul pas este spălarea conopidei și ruperea în buchețele mici. Mai departe, se taie ciupercile cât mai mărunt, se spală bine usturoiul și, într-un final, se toacă și acesta.

Mai apoi, se pune ulei de măsline într-o tigaie suficient de mare, iar odată ce s-a încins, se pune în tigaie și usturoiul. După 30 de secunde, se adaugă peste el și ciupercile, care trebuie să se călească timp de 5 – 7 minute.

Se adaugă și conopida în tigaie și se lasă la călit timp de 10 – 12 minute. În cele din urmă, a rezultat un preparat extrem de delicios și, mai important, perfect pentru zilele de post.