Rețetă de placintă cu dovleac copt. Perfectă pentru acest sezon

Rețetă de placintă cu dovleac copt. Perfectă pentru acest sezon
Foto: Pixabay.com

Rețetă de plăcintă cu dovleac copt. Este printre cele mai cunoscute preparate ale toamnei, timpul de pregătire fiind foarte scurt.  Iată cum poți prepara și tu acasă.

Rețetă de plăcintă cu dovleac la cuptor. Ingrediente

Aluat:

  • 20 linguri apa calduta
  • 18 linguri ulei de floarea -soarelui
  • 1 cub drojdie
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Umplutura:

  • 4 felii dovleac copt
  • o nuca de unt
  • zahar si scortisoara dupa gust
  • zahar vanilat
  • esenta de rom 1 lingurita

Rețetă de plăcintă cu dovleac la cuptor. Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas apa calduta cu uleiul, cele 3 linguri de zahar, sarea si dizolvi inauntru drojdia. Dupa ce a dospit 10-15 min pui faina cat sa obtii un aluat care sa nu se lipeasca de degete. Lasi 15 min la dospit. Intinzi prima foaie in tava, o coci 5 min apoi pui compozitia de dovleac, apoi pui foaia a doua, intepi cu furculita si coci la foc potrivit vreo 40-45min. Se lasa la racit si se pudreaza apoi se serveste, potrivit bucataras.ro.

Compozitia de dovleac:

Feliile de dovleac se curata se scoate pulpa si se amesteca intr-o tigaie pe foc cu putin unt impreuna cu zaharul scortisoara, vanilia si romul.

Varianta de post nu contine unt, deci punem umplutura in tigaie la calit fara unt, putem adauga insa o lingurita de ulei de palmier.

Se lasa in jur de 7-8 minute sa se caleasca  la foc mic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`